Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Acțiune a IPJ Alba soldată cu amenzi în valoare de 24.875 de lei și 46 de mc de lemn confiscat

În zilele de 15 și 16 ianuarie 2020, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos. 

La acţiune, alături de poliţişti, au participat jandarmi, lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Alba și specialiști din cadrul ocoalelor silvice. 

Cu această ocazie au fost efectuate 86 de controale, din care 16 în fondul forestier, 70  pe drumurile publice şi 3 în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos şi au fost verificate, în trafic, 207 autovehicule şi 18 căruţe. 

Poliţiştii au aplicat, în total, 98 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 24.875 de lei, din care 18 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 46 de metri cubi de material lemnos. 

Totodată, au constatat 22 infracțiuni, din care 20 la Codul Silvic. 

De exemplu:

Pe numele unui bărbat din comuna Poșaga a fost întocmit dosar penal pentru tăiere ilegală și furt de arbori după ce, în urma controlului în fondul forestier, polițiștii au constatat că, în cursul lunii decembrie 2019 ar fi tăiat, fără drept, peste 5 metri cubi de material lemnos, de pe terenul unei femei din aceeași localitate. 

Tot în urma unui control în teren, efectuat pe raza localității Lupșa, a fost identificată cantitatea de 10 metri cubi de material lemnos, abandonată în locul numit ,,Hoanca Tisii”. 

Materialul lemnos a fost confiscat, conform prevederilor Legii nr. 171/2010, iar polițiștii continuă verificările pentru a stabili proveniența acestuia. 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

17 ianuarie 2020

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...