Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

Acțiune a IPJ Alba de prevenire și combatere a pirateriei și a comercializării de produse contrafăcute

În perioada 4 – 10 februarie 2019, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Alba, împreună cu poliţiştii de ordine publică și poliție rutieră din cadrul inspectoratului, au organizat o acţiune cu scopul prevenirii și combaterii pirateriei și a comercializării de produse contrafăcute.

La acţiune au participat 60 de polițiști de investigare a criminalității economice, ordine publică și poliție rutieră, care au aplicat 139 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 42.220 lei.

Dintre contravenţiile constatate, 2 au fost pentru încălcarea normelor prevăzute în Legea 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, 15 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 5 la OUG 28 /1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi 117 contravenții prevăzute în alte acte normative.

În plus, au fost indisponibilizate bunuri şi valori în cuantum de 15.897 lei, din care: 167 de produse textile, 40 de produse cosmetice, 22 de produse alimentare şi alte bunuri in valoare de 3553 lei.

De asemenea, în cadrul acestei acțiuni au fost constate 12 infracțiuni in domeniul drepturilor de autor si conexe, conform Legii 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, fiind înregistrate un număr total de 12 dosare penale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 februarie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...