Actualitate, Cultura, Evenimente

Acordurile „Pianului călător” vor răsuna în Alba Iulia

Cealalta Capitala, onorată să primească vizita muzicianului Horia Mihail

Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia va găzdui, în 29 aprilie, de la ora 19.00, un eveniment cu totul special, în cadrul căruia puteți să vă bucurați de întâlnirea cu Horia Mihail, unul dintre cei mai reputați artiști români. În cadrul evenimentului, denumit atât de sugestiv „Pianul călător”, albaiulienii și oaspeții lor vor avea ocazia să fie părtași la un moment muzical de excepție dedicat celor care iubesc muzica de calitate. Ideea „Pianului călător” a început în 2011 și s-a concretizat în ore și ore de recitaluri mai mult decât ofertante. „Am parcurs mai mulţi „ani de pelerinaj”, am trecut prin lumea temelor cu variaţiuni, a lui Beethoven şi a lui Mozart, pentru a plonja în 2015 în cel mai profund şi incontestabil romantism, cu Brahms, Liszt, Schumann şi Rachmaninov.”, spun cei care au dat viață acestei minunate idei.

“Într-o lume agresată de sintetic și avansuri tehnologice, e o binecuvantare rară să mai vezi și auzi ceva pur, clasic, nemodificat de computer și cu magia venind doar din vibrațiile clapelor. Nu avem ocazia sa participăm la un concert de pian cu coadă în fiecare zi, tocmai de aceea eu zic ca merită să „facem coadă” sa vedem la lucru un adevărat virtuoz și pianul lui călător”, spune Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Popasul de la Alba Iulia a pianistului Horia Mihail este posibil cu sprijinul Primăriei Alba Iulia, a Centrului Cultural Media-Radio România și a Asociației Accendo. De reținut faptul că invitațiile pot fi ridicate de la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, în regim de gratuitate.

Despre Horia Mihail

Pianistul Horia Mihail a debutat în orasul său natal Brașov interpretând Concertul în Re major de J. Haydn la vârsta de 10 ani. De atunci a concertat de peste 1000 de ori cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din România, inclusiv cu Filarmonica George Enescu din Bucuresti si cu Orchestra Nationala Radio.De atunci a concertat de peste 1000 de ori cu marea majoritate a orchestrelor simfonice din România. În afara scenelor din România, în ultimii ani muzicianul a sustinut recitaluri si concerte la Berlin, Praga, Munchen, Paris, Lisabona, Shanghai, în Danemarca si Germania, în Argentina, dar si în Bulgaria sau Republica Moldova. Mai multe detalii pe www.pianulcalator.ro

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

22 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...