Actualitate, Stirea Zilei

A vrut să caute teroriști și s-a ales cu o amendă. Comunicat.

Un bărbat din Aiud a fost sancţionat de jandarmi după ce s-a certat cu personalul unui local public în care avea loc o adunare privată. Motivul: nu a fost lăsat să caute terorişti”.

Incidentul a fost semnalat prin apel la 112 şi s-a petrecut în faţa unui restaurant din Aiud unde avea loc o pomană. Un echipaj de jandarmerie a răspuns prompt solicitării şi a constatat că în faţa localului respectiv erau adunate mai multe persoane, iar una dintre acestea înjura şi ameninţa cu acte de violenţă. S-a procedat la calmarea şi identificarea recalcitrantului, stabilindu-se că se numeşte Valentin A. ( 58 de ani ) şi este domiciliat în municipiul Aiud. Din spusele martorilor a reieşit faptul că acesta, fără a fi invitat, participase la pomană şi a intrat în conflict cu personalul localului deoarece acesta nu a fost de acord să-l lase să caute “terorişti” în rândul invitaţilor. Mai mult, bărbatul, care prezenta semne evidente ale unui consum excesiv de alcool, a fost invitat să părăsească restaurantul. Deşi la început acesta a fost de acord să plece, după numai câteva minute s-a întors şi a vrut să se alăture din nou participanţilor la adunarea privată. Pentru că nu i s-a permis accesul a devenit violent şi a încercat ca prin înjurături şi ameninţări cu represalii să-i determine pe angajaţi să-şi schimbe decizia.

Cunoscut jandarmilor pentru faptul că în repetate rânduri a fost sancţionat contravenţional pentru fapte de tulburare a liniştii vecinilor de apartament, bărbatul a fost sfătuit şi de această dată să respecte normele legale de convieţuire în societate, iar pentru fapta săvârşită a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 lei. Totodată i s-a pus în vedere că, potrivit prevederilor Codului penal, tulburarea ordinii şi liniştii publice constituie infracţiune, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă şi defineşte fapta persoanei care în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 ianuarie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...