Actualitate, Comunicate

A intrat cu forța în școală și a luat amendă!!!

Un tânăr din Cugir a fost sancţionat de jandarmi pentru că a deranjat cursurile unui colegiu din localitate. Este elev al unei alte unităţi şcolare şi cunoscut a avea un comportament violent.

Personalul administrativ al unui colegiu din oraşul Cugir a solicitat luni, 25 ianuarie, la ora 10.50, intervenţia jandarmilor deoarece un tânăr intrase în incintă şi deranja orele de curs. Aflat în apropierea unităţii de învăţământ, un echipaj de jandarmerie a intervenit în foarte scurt timp şi a depistat un adolescent în vârstă de 16 ani care, se pare, intrase în incintă prin escaladarea gardului împrejmuitor. Acesta şi-a explicat gestul prin faptul că i-a fost dor de o prietenă şi nu vrut să aştepte încheierea orelor de curs pentru a o vedea.

Din verificările efectuate a reieşit însă că băiatul nu este la prima abatere de acest fel, în ultima perioadă acesta făcându-şi, se pare, un obicei din a pătrunde fără drept în instituţia de învăţământ şi a solicita cadrelor didactice să permită unor eleve să părăsească ora de curs şi să iasă pe hol, la discuţii. Mai mult, a rezultat că, de multe ori, ridică suspiciunea unui consum de alcool şi, în aceste condiţii, dacă i se solicită să părăsească incinta, are un comportament violent, se adresează vulgar şi ameninţă cu represalii.

Jandarmii i-au expus tânărului prevederea legală potrivit căreia constituie contravenţie şi se poate sancţiona cu amendă cuprinsă între 500 şi 1500 de lei fapta de pătrundere, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile instituţiilor de învăţământ şi spaţiilor aparţinând acestora. Totodată, i-au pus în vedere că, deşi este în vârstă de doar 16 ani, poate fi sancţionat contravenţional, cu menţiunea că în cazul său minimul şi maximul amenzii stabilite în actul normativ pentru fapta săvârşită se reduc la jumătate. Fiind la prima abatere constatată direct, de data aceasta a fost sancţionat doar cu avertisment scris şi i s-a recomandat să evite să mai săvârşească astfel de fapte.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 ianuarie 2016

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Radio Alba Centrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...