Actualitate, Agricultura

A fost eliminată obligativitatea termenului de valabilitate de 10 ani pentru contractele de arendă a terenurilor agricole

Din 28.04.2016, a început prima sesiune de depunere a proiectelor finanţate din FEADR prin PNDR 2014–2020. În vederea majorării ratei de absorbţie a fondurilor europene se încearcă simplificarea procesului de depunere a cererilor de finanţare şi diminuarea condiţiilor care în trecut au îngreunat acest proces. Conform unui comunicat de presă AFIR, a fost eliminată condiţia privind termenul de valabilitate de minimum 10 ani pentru contractele de arendă/concesiune încheiate de fermieri pentru a primi fonduri europene.

Excepţie de la noile modificări fac exploataţiile care vizează înfiinţarea şi/sau reconversia plantaţiilor pomicole. În cazul acestora, contractele de concesiune/arendă se vor încheia pe o perioadă de minimum 15 ani. Totuşi, pentru plantaţiile de viță de vie, pepiniere şi culturile de arbuşti fructiferi perioada de valabilitate impusă va fi de minimum 10 ani. Cererile de finanţare care vizează celelalte tipuri de culturi agricole nu necesită documente justificative pentru terenul agricol, urmând ca experţii evaluatori să facă verificarea, exclusiv în Sistemul Integrat de Administrare şi Control (IACS).

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

6 mai 2016

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...