Actualitate

A divorţat şi şi-a pierdut dreptul de şedere pe teritoriul României

foto: stirileprotv.ro
foto: stirileprotv.ro

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba, au desfăşurat, în data de 25 septembrie a.c., o acţiune cu forţe proprii, în scopul combaterii şederii şi muncii ilegale a cetăţenilor străini, pe raza judeţului Alba.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat, în municipiul Aiud, un cetăţean moldovean de 25 de ani, care nu şi-a îndeplinit obligaţia de a informa Serviciul Pentru Imigrări al Judeţului Alba cu privire la modificarea intervenită în statutul civil.

Din verificări, s-a constatat ca acesta nu mai avea calitatea de membru de familie al cetăţeanului român, ca urmare a pronunţării sentinţei de divorţ survenit între aceştia, nerespectând astfel scopul pentru care i s-a acordat prelungirera drerptului de şedere temporară în România, şi anume reîntregirea familiei

Cettăţeanul străin a fost depistat în timp ce executa lucrări de construcţii la o unitate comercială din localitate.

Poliţiştii Serviciului pentru Imigrări al judeţului Alba, au luat măsura revocării dreptului de şedere temporară pe teritoriul României şi emiterea unei decizii de returnare, prin care cetăţeanul moldovean este obligat să părăsească ţara în termen de 30 zile.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional de către poliţiştii cu amendă în valoare de 3000 lei, conform O.U.G. 56/2007 privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor în România.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni şi controale pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 septembrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...