Pamflet

A dispărut Omul Marilor Proiecte…

IMG_4547Cu regret anunţăm că panourile publice cu Omul Marilor Proiecte din Alba Iulia au dispărut de pe străzile oraşului. Păcat, mare păcat. Când credeam că există un Om sau mai mulţi care fac mari proiecte, atunci am văzut că reclamele publicitare au dispărut, şterse de băieţii deştepţi care gestionează panourile publice din Alba Iulia.
Chiar atunci când albaiulienii păreau să se fi obişnuit cu ideea că drumul spre Viena durează cu un ceas mai puţin, când au realizat că drumul Clujului s-a micşorat cu vreo 45 de minute, iată panourile cu Omul Marilor Proiecte au dispărut.
Nu ştim unde, nu ştim de ce!
Alba Iulia, România, Planeta Terra şi chiar Universul au nevoie de oameni cu viziune, cu idei şi proiecte mari, cu gânduri măreţe…
În fine, cert este că oraşul Alba Iulia nu are loc pentru doi oameni cu mari proiecte: unul este la Primărie şi a restaurat Cetatea Vauban pe bani – pe mulţi bani europeni, vânzând-o apoi la clienţii de partid, iar alt Om Mare vrea să dezvolte Cetatea, oraşul, dar şi judeţul, vrea (cu orice preţ) să facă autostrăzi, fabrici, şcoli.
Marile Proiecte ale omului nostru sunt cunoscute, chiar foarte bine… Toată lumea ştie că băieţii de la STS (serviciul condus de urechistul Marcel Opriş) ştiu tot ce vorbesc politicienii, ziariştii, procurorii, oameni de afaceri etc, dar nu sunt în stare să găsească un telefon care aparţine unui doctor căzut cu avionul prin munţii din Ţara Moţilor.
Asta-i România: mari proiecte, oameni mici, administraţie zero. Sau, cum spunea cineva: Avem o ţară frumoasă, păcat că-i locuită!
În ţara asta nu funcţionează nimic atunci când trebuie: nici GPS-ul, nici coordonatele geografice, nici busola, nimic. Doar oamenii din munte (Argentin Todea, Gheorghe Trif şi Gheorghe Giurgiu şi alţii ca ei) ei pot, ei sunt mai buni ca orice tehnologie, oricât de sofisticată sau înaltă ar fi…
Apar înregistrări audio, apar stenograme cu tot felul de personaje mai mult sau mai puţin publice, dar când trebuie găsit în munte un telefon (un i-phone performant) instituţiile care ne supraveghează non-stop dau chix.
Ca o concluzie: avem nevoie de oameni mici, fără mari proiecte, dar care fac, care se luptă, care bat cele mai înalte tehnologii…

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

10 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...