Actualitate, Social

82 de arbori ornamentali vor fi plantați în Alba Iulia

Mircea-Hava-plantareAstăzi au sosit la Alba Iulia 82 de arbori ornamentali ce urmează să fie plantaţi în oraş. Toţi arborii au fost extraşi din pepiniere silvice din Ungaria, cu următoarele caracteristici biologice: grosimea trunchiului între 20 şi 25 cm, înălţimea de minim 6m, suprafaţa balotului 70 cm.

Acest lucru a fost determinat şi de consultarea specialiştilor care au recomandat specii din zone asemănătoare climei din ţara noastră, implicit din regiunea noastră.

Costul investiţiei este de 123. 765 de lei, cu tot cu TVA.

Preţul include de asemenea transportul şi operaţiunile de plantare.

Achiziţia s-a derulat în baza contractelor existente cu Salprest şi Luxor, responsabile de întreţinerea spaţiilor verzi pe loturile respective.

Pentru conformitate toate criteriile de achiztie se pot verifica în urma unei solicitări la sediul Primărie Alba Iulia.

Speciile achiziţionate sunt tilia americană şi acer platanoides.

Arborii sunt pregătiţi să fie plantaţi în zona Cetate, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, în Parcul Unirii şi în zona Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba.

Restul copacilor vor fi plantaţi în zona Centru, în Parcul Caragiale, în zona Casei de Cultură a Studenţilor şi pe străzile Octavian Goga şi Nicolae Bălcescu.

Aşa cum am mai spus avem un plan organizat cu acţiuni prin care oraşul nostru va fi mai verde şi mai atrăgător.

Iar aceasta campanie presupune împlinirea unei promisiuni pe care am făcut-o: aceea că la sfârşitul unei lungi perioade de modernizare a oraşului vom trece, aşa cum este şi firesc, la definirea lui din punct de vedere al vegetaţiei şi mediului.

Nu spun că prin tot acest efort vom intra în galeria oraşelor care nu mai au probleme din acest punct de vedere, dar cu siguranţă 700 de arbori plantaţi în ultimii doi ani înseamnă mult.

Zonele de plantare din acest sezon vor echilibra campaniile de până acum.

Practic în parcul din centru (Caragiale) a trebuit să înlăturăm vegetaţia cu risc, arbori vechi care puneau probleme şi să înlocuim ce s-a tăiat.

Cu siguranţă în asemnea momente se vor găsi destui “prieteni” care să combată pentru că asta este natura lor.

Albaiulienii vor trăi şi se vor plimba într-un oraş tot mai verde, iar noi vom continua să ne preocupăm de orizontul “verde” al oraşului odată cu dezvoltarea lui.” a declarat primarul municipiului Alba Iulia – Mircea Hava.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...