Evenimente

8 Martie 2021, sărbătoarea feminității la Sebeș.Un buchet de evenimente online dedicat Zilei Internaționale a Femeii

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” și Muzeul Municipal „Ioan Raica” vă oferă, în mediul online, un buchet de momente speciale dedicate zilei de 8 Martie – Ziua Internațională a Femeii.

Începând cu ora 12.00, pe pagina de internet www.cclbsebeș.ro și pe pagina de facebook a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, vă invităm la „Gala doamnelor de succes”.

Între orele 12.00-18.00, pe paginile noastre de socializare, Biblioteca Municipală „Lucian Blaga” Sebeș ne propune întâlniri virtuale cu scriitorii și artiștii plastici din zonă, reunite sub semnul feminității: „Femeie, ce mare porți în inimă și cine ești?”…  

Exponatul lunii martie, la Muzeul Municipal „Ioan Raica”, este ecusonul de soră de caritate folosit, în Primul Război Mondial, de Rafila Săliştean (?-1984), o tânără originară din Sebeş, implicată pe aproape întreaga durată a conflagraţiei în îngrijirea militarilor răniţi, în spitale româneşti din spatele frontului. Povestea impresionantă o regăsiți pe site-ul www.cclbsebes.ro, precum și pe pagina de facebook a muzeului.

Pentru a aduce un omagiu mamelor, tineri soliști, corul „Do Re Mi” al Centrului Cultural „Lucian Blaga” – coordonat de Alexandra și Adrian Pamfilie, au pregătit momente muzicale speciale, care vor fi publicate începând cu ora 18.00, tot pe paginile noastre de socializare.

Așadar, vă invităm să fiți alături de noi, să ne bucurăm împreună de tot ce ne aduce primăvara, de soare, de frumos, de speranțe renăscute: „…Înc-o dată, iar și iară, / A iubi e primăvară”. (Lucian Blaga)

The post 8 Martie 2021, sărbătoarea feminității la Sebeș.Un buchet de evenimente online dedicat Zilei Internaționale a Femeii appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 martie 2021

About Author


Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...