Actualitate, Cultura, Evenimente, Locale, Stiri

8-11 noiembrie: artFEST 100 – Festival de artă în Alba Iulia

artFEST100 își propune să reunească în această toamnă, la Alba Iulia, un număr de 100 de artiști din România și din străinătate în cadrul unui eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, prin sloganul „Arta ne (re)UNEȘTE la Alba Iulia.

Între 8 și 11 Noiembrie se vor desfășura activități artistice interactive, deschise gratuit atât pentru artiști, cât și pentru albaiulieni și turiști, iar in perioada 12 Noiembrie- 5 Decembrie toate lucrările realizate vor face obiectul unei expoziții deschise.

Cetatea Alba Carolina se va transforma astfel într-o autentică galerie de artă în aer liber, fiind populată de artiști plastici care vor realiza picturi tematice, fotografi care vor imortaliza momente reprezentative din cadrul evenimentelor şi muzicieni care vor antrena atmosfera festivalului cu piese îndrăgite de marele public.

Invitații speciali ai festivalului, marii pictori români Nicolae Maniu şi Ovidiu Avram, vor fi alături de tinerii artişti pentru a le împărtăși din experiența lor. În cadrul evenimentului, va fi organizată o expoziție personală semnată de Ovidiu Avram, prima de acest gen la Alba Iulia.

Artiștii vor putea fi văzuţi lucrând „pe viu”, în spațiile dedicate din cadrul Galeriilor de la Poarta a III-a a Cetăţii, care vor fi accesibile publicului larg.

Tot în cadrul festivalului, la Muzeul Museikon, vor avea loc workshopuri de pictură dedicate copiilor şi coordonate de persoane specializate.

Fotografii vor căuta să surprindă cele mai inedite cadre pe care le regăsesc în tematica propusă.

Evenimentul își propune sa (re)unească artiști de pretutindeni care să interacționeze prin artă, să dezbată teme de interes comun şi să stabilească direcții pentru posibile colaborări.

Cetatea Alba Iulia – cea mai mare scenă deschisă din România – va fi gazda tuturor evenimentelor (Muzeul Principia, Galeriile de la Poarta a III-a, Framm`s, Gothic, Museicon, La Poartă, Hotel Cetate, Centrul de Informare Turistică).

În cadrul evenimentului va fi realizat și lansat un album de artă care va cuprinde biografia fiecărui artist însoțită de cel puțin o lucrare reprezentativă.

De asemenea, va fi realizat şi un film documentar de timp „making of” legat de activitățile desfășurate în cadrul festivalului.

Lucrările rezultate în urma atelierelor de pictură vor fi expuse în cadrul unei expoziții care va putea fi vizitată în intervalul 12 noiembrie –  5 decembrie 2018.

Festivalul va găzdui şi o gală caritabilă, duminică, 11 noiembrie, în care lucrările vor fi licitate, scopul fiind realizarea unei donații către Centrul Maria Beatrice (www.mariabeatrice.ro).

Această donație va contribui la finalizarea lucrărilor de construcție a celui mai mare spital de pediatrie destinat copiilor cu dizabilități din România.

Pentru mai multe informații și înscriere, accesați www.artFest100.ro, pagina web dedicată festivalului.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

30 octombrie 2018

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scrie-ne pe Messenger
Loading...