Actualitate, Social, Stirea Zilei

70% din angajaţii companiei Roşia Montană Gold Corporation intră în şomaj tehnic

Începând cu data de 17 februarie 2015, 70% dintre angajații companiei Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) intră în șomaj tehnic prin întreruperea temporară a contractului de muncă pe termen nedefinit. Măsura șomajului tehnic este impusă de incertitudinea prelungită privind calendarul de autorizare a proiectului minier de la Roșia Montană, ceea ce determină continuarea programului de reducere a activităților şi a costurilor companiei.

„Compania RMGC își reafirmă angajamentul de a construi cea mai modernă mină din România și speră ca factorii de decizie din partea Guvernului României și a autorităților de reglementare direct responsabile de autorizarea dezvoltării proiectului să se implice în consultări cât mai curând posibil.

RMGC propune la Roşia Montană cea mai bună tehnologie modernă disponibilă. Așa cum a fost proiectată, aceasta va respecta legislația română și pe cea europeană sau va impune chiar standarde mai stricte decât cele prevăzute prin legislație. De asemenea, proiectul minier va respecta și cele mai înalte standarde din industrie la nivel global, aplicabile în reabilitarea şi protecţia mediului. RMGC propune un program concret de salvare a obiectivelor importante de patrimoniu din Roşia Montană şi de integrare a acestora într-un circuit de valorificare pe termen lung în folosul comunităţii locale. Compania RMGC este pregatită să demonstreze din nou toate aceste aspecte în cadrul dialogului cu autorităţile române” se arată într-un comunicat de presă al companiei RMGC.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


4 COMMENTS ON THIS POST To “70% din angajaţii companiei Roşia Montană Gold Corporation intră în şomaj tehnic”

  1. Guvernul Romaniei nu are altceva de facut, decat sa urmareasca aceste angajamente luate de RMGC. Oamenii vor sa investeasca, se vor semna contracte clare. E chiar asa de greu sa urmaresti un contract? De ce sa nu se relanseze industria miniera si la noi? De ce sa nu aiba rosienii locuri de munca?

  2. Andrei, tu nu vezi ca daca ei pleaca, acei oameni nu vor ramane nici macar cu somaj? Nu iti este rusine?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...