Actualitate, Sanatate, Stiri

70 de medici prezenți la masa rotundă cu tema „Difteria – între trecut și prezent”

Marți, 17 decembrie 2019, de la ora 13:00, Direcția de Sănătate Publică Județeană (D.S.P.J.) Alba, a organizat la Hotel Parc din Alba Iulia, masa rotundă cu tema „Difteria – între trecut și prezent”, la care au participat 70 de medici, din specialitățile medicină de familie, medicină școlară, infecționiști, pediatri, epidemiologi și alți specialiști de sănătate publică.

Invitatul de onoare a fost domnul conferențiar doctor Molnar Geza, care prin prezentarea deosebită a readus în actualitate gravitatea unei boli pe care majoritatea specialiștilor o cunosc doar din manualele de medicină – și anume difteria.

În contextul re-emergenței unor boli istorice, s-a insistat pe importanța imunizărilor la copilul mic și nu numai. Deoarece la nivel european reapariția difteriei prezintă un semn de alertă pentru întreg sistemul medical, concluziile întâlnirii au fost că la nivelul județului Alba acoperirea vaccinală nu este mulțumitoare. Astfel, se impune un efort suplimentar din partea tuturor pentru o mai bună mobilizare și acceptare a vaccinării la copilul mic, precum și vaccinarea suplimentară, la interval de 10 ani, a adulților. Aceasta asigură o protecție eficientă pentru boli cum sunt difteria-tetanosul-poliomielita.

În acest context, la acțiune au fost premiați cei mai buni colaboratori din anul 2019 și anume:

–          Doamna doctor MĂDĂLINA VESA – pentru implicarea deosebită în calitate de membru al Grupului de Vaccinologie a Societăţii Naţionale de Medicină de Familie, în promovarea vaccinării  la nivelul Judeţului Alba;

–          Domnul doctor CRISTIAN  DIMA – pentru implicarea deosebită în promovarea si efectuarea vaccinării în focarul de Hepatită acută virală tip A, din localitatea Cugir;

–          Doamna doctor  LUCIA BRAN – pentru implicarea deosebită în informarea, promovarea și imunizarea copiilor din zona Sebeș, Petrești, jud. Alba;

–          Doamna doctor DOINA MOLDOVEANU – pentru implicarea deosebită si profesionalism în activitatea desfăsurată în reţeaua de medicină scolară la nivelul judeţului Alba.

Reprezentanții DSP Alba mulțumesc celor care au fost prezenți și transmit, de asemenea, mulțumiri tuturor colaboratorilor.Totodată, nădăjduim că vom avea, în continuare, un parteneriat în folosul cetățenilor, chiar mai eficient decât până în prezent. Taina sfântă a Nașterii Domnului Iisus Hristos să vă aducă, tuturor, bucuria și emoția Crăciunului, prin speranța unui viitor mai bun!

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 decembrie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...