ALBA ALBA
Sanatate, Social, Stiri, Stiri Sebes

7 psihologi din cadrul DGASPC Alba au acordat asistență psihologică primară sătenilor din Răchita

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Alba a cărei scop principal este de a asigura aplicarea politicilor sociale în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi a altor persoane, grupuri sau comunităţi aflate în nevoie socială a fost alături miercuri, 5 iunie 2019, de comunitatea din satul Răchita, cea mai grav afectată de inundațiile și viiturile de la sfârșitul săptămânii trecute.

Astfel, 7 psihologi din cadrul DGASPC Alba au făcut 3 echipe împreună cu 2 asistenți sociali și un consilier din cadrul primăriei Săsciori. Specialiștii au intrat în fiecare casă din satul Răchită pentru a acorda asistență psihologică primară și a evalua impactul afectiv – emoțional avut asupra persoanelor adulte, dar mai ales asupra copiilor, de situația traumatizantă la care aceștia au fost expuși în seara zilei de 1 iunie.

Toți au fost informați cu privire la reacțiile emoționale și comportamentale ce pot apărea ca urmare a experienței de criză prin care au trecut și li s-a adus la cunoștință faptul că pot beneficia gratuit, la cerere, de servicii de consiliere psihologică și suport emoțional.

Specialiștii DGASPC Alba și-au exprimat și își exprimă disponibilitatea de a interveni și de a ajuta ori de câte ori este nevoie, rămânând în permanent contact cu specialiștii din cadrul primăriei Săsciori.

Distribuie Acum

6 iunie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice
Scrie-ne pe Messenger
Loading...