SEBES ALBA
Actualitate

5000 de imobile afectate de construcția autostrăzii Sebeș-Turda

harta-sebes-turda

Aproape 5.000 de imobile din 13 localităţi situate în judeţele Alba şi Cluj vor fi afectate de lucrările de construcţie a autostrăzii Sebeş-Turda (70 km), urmând ca statul, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), să plătească despăgubiri persoanelor care vor fi expropriate.
Autostrada va trece prin Sebeş, Alba Iulia, Ciugud, Sintimbru, Galda de Jos, Teiuş, Aiud, Radeşti, Mirăslău, Unirea, Moldoveneşti, Mihai Viteazu şi Călăraşi.
CNADNR vrea să afle cât vor costa exproprierile pentru construcţia autostrăzii Sebeş-Turda, loturile 1,2,3 şi 4, pentru aceasta Compania urmând să încheie un contract cu o firmă specializată ai cărei evaluatori vor trebui să analizeze fix 4.978 de imobile situate pe traseul autostrăzii.
Evaluatori autorizaţi ai Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEAR) vor realiza rapoarte de evaluare ale imobilelor afectate de lucrările de construcţie a autostrăzii pentru stabilirea valorii despăgubirilor pe care statul urmează să le achite proprietarilor.
Stabilirea valorii despăgubirii aferente imobilelor se va face potriivt Legii nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică şi Hotărârii Guvernului nr. 53/2011 privind normele metodologice de aplicare a Legii nr. 255/2010, se arată în documentaţia aferentă contractului de prestări servicii de evaluare a imobilelor pe care vrea să îl semneze CNADNR.
Experţii vor merge pe coridoarele de expropriere, vor vizualiza imobilele afectate, vor face fotografii şi vor culege informaţii cu privire la categoria de folosinţă, grupa de calitate şi celelalte elemente necesare realizării raportului de evaluare.
Expertul va trebui să prezinte, printre altele, metode de calcul pentru stabilirea valorii terenurilor şi o listă a proprietarilor -, aşa cum rezultă din evidenţele ANCPI/OCPI sau UAT – suprafaţa supusă exproprierii, numele, prenumele expropriatului, unitatea administrativ – teritorială şi judeţul unde este situat terenul supus exproprierii, categoria de folosinţă, valoarea imobilului supus exproprierii.
Valoarea estimată a contractului este de 438.064 lei. Durata contractului va fi de 12 luni. Proiectul va fi finanţat prin POS Transport. Procedura de atribuire este de tip cerere de ofertă.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor pentru contractul de servicii de evaluare a imobilelor afectate de exproprierea suprafeţelor de teren în cazul autostrăzii Sebeş-Turda este 12 decembrie 2013.
Construcţia autostrăzii Sebeş-Turda ar putea fi gata cel târziu în 2016
În luna iulie CNADNR a anunţat că vrea să contracteze lucrări de proiectare şi construcţie a autostrăzii Sebeş – Turda, proiect cu o lungime totală de 70 de kilometri şi o valoare estimată la 2,48 miliarde lei (560 milioane euro), fără TVA.
Sursa: gândul.info

Distribuie Acum

4 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Ziarul Apulum
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
Anunturi Negociat.ro
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.
Site-uri Partenere
Radio Alba apartamente de vanzareCentrale Electrice