Actualitate

5 comercianţi au fost amendaţi pentru neafişare de preţuri

jandarmeriaCinci comercianţi au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au afişat preţul pentru marfa pe care doreau să o tranzacţioneze.

Pe timpul unei misiuni de asigurare a ordinii publice executate duminică, 6 octombrie, în localitatea Cetatea de Baltă, un echipaj din cadrul Secţiei de Jandarmi Blaj a surprins 5 comercianţi care au omis să întocmească şi afişeze preţurile pentru bunurile pe care le ofereau spre vânzare.

Cei cinci au fost identificaţi ca fiind Mariana G. ( 43 de ani ) şi Valeria A. ( 41 de ani), ambele din Făgăraş, Maria M. ( 61 de ani) din Turda, Maria B. ( 46 de ani ) din Deva şi Adrian C. ( 30 de ani ) din comuna Biertan, judeţul Sibiu.

Doi dintre aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu avertisment scris, iar trei cu câte o amendă în valoare de 500 de lei.

Pentru prevenirea acestor fapte, reamintim că, în conformitate cu prevederile Legii nr.12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, omisiunea operatorilor economici de a întocmi şi afişa, în unitate ori la locurile de desfacere sau servire, a preţurilor şi tarifelor, a categoriei de calitate a produselor sau serviciilor ori, acolo unde este cazul, a listei de preţuri şi tarife constituie contravenţie şi se sancţionează cu prestarea unei activităţi în folosul comunităţii sau cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.„, a declarat Maior Jurcoveţ Cosmin – Ofiţer Informare, Relaţii Publice şi Relaţii cu publicul.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...