Diverse

Numărul de firme nou înființate în județul Alba a scăzut cu 3,12% în primele patru luni ale acestui an

În primele patru luni ale anului 2016, au fost înmatriculate în județul Alba în total un număr de 684 de agenți economici, potrivit datelor publicate de Registrul Comerțului. Volumul înmatricularilor a scăzut cu 3,12% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când au fost înmatriculate un număr de 706 entități comerciale.

infiintare-firme

Dacă la nivel național procentul este pozitiv, respectiv o creștere a înmatriculărilor cu 7,11%, județul Alba ocupă locul 8 în coada clasamentului în ceea ce privește procentul de firme noi înființate. Pe tipuri de agenți economici, se poate observa că în aceeași perioadă a scăzut semnificativ numărul de înmatriculări de persoane fizice autorizate de la 327 la 217, a scăzut numărul de întreprinderi individuale (II) de la 45 la 30, în timp ce evoluția numărului de întreprinderi familiale (IF) a crescut de la 6 la 10, iar numărul de societăți comerciale cu răspundere limitată (SRL) a crescut de la 328 la 417. Putem observa deci că interesul pentru SRL-uri a crescut în comparație cu interesul față de înmatriculările de PFA-uri (Persoane Fizice Autorizate).

Potrivit datelor furnizate de Registrul Comerțului reiese că cele mai multe entități economice înființate la nivel național au ca domeniu de activitate comerțul cu ridicată și cu amănuntul.

Referitor la interesul pe care îl au utilizatorii din județul Alba față de firmele nou înființate, conform datelor publicate de Google, în perioada ianuarie-aprilie 2016 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, tendința este următoarea: numărul de căutări în Google pe expresia ‘program facturare’ a crescut cu 175% , numărul de căutare pe expresiile “firme”, “înființare firme”, “înființare pfa”, “înființare srl” a crescut cu 16%, în timp ce volumul căutărilor pe expresii de tip logistică gen “cititoare coduri de bare”, “cititor cod bare”, “imprimante”, “POS”, “coduri de bare”, ”cititor coduri de bare”, “cititoare cod bare” a crescut cu 157%.

“Putem observa în ultima perioadă o tendință din ce în ce mai accelerată companiilor din următoarele industrii: logistică, curierat, retail, producție, utilități, sănătate, administrație publică. Ne concentram pe vânzarea de echipamente și accesorii hardware de la cei mai renumiți producători de tehnologie la nivel internațional în domeniul auto ID și aplicații software pentru transabilitate produse, automatizarea proceselor de vânzări, automatizarea activitații de service, optimizarea și planificarea resurselor, optimizarea și planificarea rutelor, inventariere, etichetare produse, managementul depozitelor” a declarat Cristina Dima, marketing director în cadrul Idmag.ro, leader pe piața soluțiilor de mobilitate, companie care are birou regional și la Alba Iulia.

„În domeniul serviciilor de facturare, la nivelul județului Alba se poate observa în primele luni din acest an o cerere mai mare de programe de facturare, comparativ cu începutul anului trecut, în concordanță cu cererea la nivel național” a declarat domnul Liviu Drăghiciu, general manager al https://www.geniusfacturare.ro/ și https://www.geniuspos.ro .

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

7 iulie 2016

About Author

Stiri Diverse


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...