Actualitate, Stirea Zilei

Academia Doamnelor se va deschide mâine în prezența ASR Principesa Margareta. Vezi programul manifestărilor

AGENDA
INAUGURARE CENTRU DE RESURSE – ACADEMIA DOAMNELOR,
Alba Iulia, 15.10.2015
Locaţie: CENTRU DE RESURSE – ACADEMIA DOAMNELOR, ALBA IULIA
08.30 - 09.00 Înregistrare participanţi
09.00 – 09.05 Cuvânt de deschidere – Anamaria Tan, Asistent manager proiect
09.05 - 09.15 Cuvânt inaugural – Andreea Esca
09.15 - 09.25 Cuvânt inaugural – Gianina Corondan – redactor şef Revista VIP
09.25 - 09.35 Cuvânt inaugural – Valerie Cioloş-Villemin
09.45 Cuvânt inaugural Centru de Resurse - Academia Doamnelor , preşedinte Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia, Dl. Mircea HAVA - Primar Municipiul Alba Iulia
09.45 – 10.00 Vizitare Centru de Resurse – Academia Doamnelor
10.00 – 11.00 Sesiune de autografe 

Academia Doamnelor Alba Iulia – un centru de resurse modern pentru femei şi pentru întreaga comunitate

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia a luat naştere prin proiectul cu acelaşi nume, implementat de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia şi finanţat prin Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), Direcţia Generală de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 prin Organismul Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane Regiunea Centru, Axa prioritară 6 „Promovarea Incluziunii Sociale”, DMI 6.3 „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

Începând cu data de 15 octombrie 2015, doamnele vor avea un loc de socializare modern, dotat corespunzător, în care vor putea susține cursuri sau ateliere creative şi vor beneficia de îndrumare și consiliere în diverse domenii. Este un centru care se adresează femeilor dar, în acelaşi timp, întregii comunităţi, deoarece ele sunt soţii, mame, fiice ori colege, iar de lucrurile bune care li se întâmplă lor beneficiază toţi cei care le sunt aproape.

Centrul de Resurse – Academia Doamnelor Alba Iulia va avea sediul în clădirea fostei centrale termice de pe strada Gladiolelor, nr. 3A, situată în spatele cinematografului Dacia, care a fost extinsă şi modernizată total.

Acesta este singurul centru de resurse socio-profesionale dedicat în întregime femeilor din localitățile ce alcătuiesc Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba (AIDA): Alba Iulia, Sebeş, Teiuş, Vinţu de Jos, Sântimbru, Galda de Jos, Ighiu, Cricău, Berghin, Ciugud şi Meteş.

Lucrările au fost executate de SC Ben Oni Loghin SRL. Contribuția la dezvoltarea fizică a centrului suportată de muncipalitate este 727.039 lei. Valoarea totală a proiectului implementat în cadrul programului de finanțare europeană PSDRU 2007-2013 este de 2.171.390 lei.

Despre proiect

Proiectul a avut două componente. Una a vizat reamenajarea acestei clădiri, iar cealaltă a oferit unui număr de aproximativ 580 de persoane, în majoritate femei, din arealul Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba (AIDA), şansa de a urma cursuri gratuite de calificare, perfecţionare sau specializare. Totodată, ele au primit consiliere personalizată în carieră, dar şi consiliere antreprenorială, în cazul celor care au dorit să îşi înceapă propria afacere.

Circa 350 de femei au participat la programe de calificare şi recalificare, alte 230 de persoane având şansa de a urma cursuri de specializare şi perfecţionare. Totodată, în cadrul proiectului au fost organizate şi 11 caravane în fiecare comunitate aparţinătoare arealului AIDA.

40 de persoane au beneficiat de consiliere antreprenorială în cadrul proiectului. O parte dintre acestea şi-au deschis propriile afaceri, unele reuşind chiar să acceseze finanţări europene.

Proiectul a fost implementat de Asociaţia Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia în parteneriat cu Asociaţia AGORA Alba Iulia – organizaţie neguvernamentală care activează în domeniul educaţiei şi serviciilor sociale din anul 2006, SC DAD Expertise SRL – furnizor acreditat de formare profesionala a adulţilor cu o experienţă în derularea proiectelor cu finanţare prin POSDRU şi Instituto de Formacion Integral, S.L.U, partener transnaţional – companie cu o vastă experienţă în ceea ce priveşte furnizarea de servicii de consultanţă în formare profesională şi de asemenea cu o amplă experienţă în implementarea proiectelor POSDRU.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

14 octombrie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...