Actualitate, Sport, Stiri

4 din 4. Albaiulianul Mihnea Costachi a debutat cu victorii la Campionatele Mondiale de juniori

În perioada 20-29 septembrie 2014 la Durban, Africa de Sud, se desfăşoară Campionatele Mondiale de şah pentru juniori. Printre participanţi la categoria 14 ani se numără şi albaiulianul Mihnea Costachi – care este deja maestru FIDE

Doar victorii a obţinut Mihnea Costachi în primele 4 runde ale turneului, jucând cu Waldi Van der Lingen (Africa de Sud), Jakov Bratkovic (Slovenia), Jergus Pechac (Slovacia) şi Yi Zhu (China), pentru ultima dintre acestea maestrul FIDE albaiulian în vârstă de doar 14 ani având nevoie de 67 de mutări.

Mihnea Costachi împarte primul loc în clasamentul categoriei juniori sub 14 ani cu Bharathakoti Harsha (India), Alexey Sarana (Rusia) şi Haik Martirosyan (Armenia). În runda următoare Mihnea Costachi va juca împotriva juniorului indian.

Campionatele Mondiale de juniori din Africa de Sud se desfăşoară pe parcursul a 11 runde în sistem elveţian. La competiţie participă 955 de sportivi din 88 de ţări, dintre aceştia la categoria lui Mihnea Costachi sunt 100 de sportivi înscrişi.

Partidele lui Mihnea pot fi urmarite live pe internet la adresa http://www.chessbomb.com/arena/2014-wycc-u14

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...