Actualitate

4 cazuri pozitive de infestare cu Trichinella în Alba de la începutul lunii

foto: observator.ro
foto: observator.ro

13 sancţiuni în valoare totală de 7800 lei conform HG nr.984/2005 cu modificările şi completările ulterioare, 10 avertismente conform OG nr.2/2002 şi două ordonanţe de suspendare temporară a activităţii pentru o carmangerie şi un laborator de cofetărie, este bilanţul controalelor efectuate de inspectorii de specialitate din cadrul DSVSA Alba în perioada 01.12.2013 -10.12.2013

Echipe mixte de control, constituite din dispoziţia Directorului executiv al DSVSA Alba Dr. Miclea Mircea, formate din câte un reprezentant din cadrul seviciilor/birourilor cu atribuţii de inspecţie şi control, au verificat unităţi de procesare, depozite alimentare, măcelării, carmangerii, magazine alimentare, hale pentru desfacerea produselor alimentare de origine animală pieţe agroalimentare precum şi târgurile de animale, în vederea respectării condiţiilor sanitar veterinare.

Astfel au verificate conform tematicii de control un număr de 63 de unităţi din care 25 magazine alimentare, 8 carmangerii, 12 măcelarii, 18 restaurante.

Principalele neconformităţi constatate au fost următoarele : neîntreţinerea corespunzătoare a spaţiilor de prelucrare şi depozitare, ambalare şi neetichetare corespunzătoare a produselor alimentare, nerespectarea condiţiilor sanitare veterinare privind dotarea, întreţinerea spaţiilor de producţie, echipament de protecţie incomplet şi comercializarea animalelor fără documente prevăzute de legislaţia sanitară veterinară.

De asemenea în cadrul Laboratorului Sanitar veterinar şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba au fost confirmate de la începutul lunii decembrie un număr 4 cazuri positive, de infestare cu Trichinella spp. la porcii sacrificaţi în gospodăriile populaţiei.

Consumatorii pot sesiza abateri de la normele sanitare veterinare în vigoare, înregistrate pe teritoriul judeţului Alba, la numărul de telefon 0258/835915 şi la ţel.verde 0800.826.787 sau la sediile circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor teritoriale.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

11 decembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...