Actualitate, Stiri

30 de metri cubi de material lemnos, confiscaţi de poliţiştii din Sebeş

Un nou transport de lemn fără documente corecte s-a soldat cu confiscarea materialului lemnos.

În urma unui control în trafic pentru prevenirea delictelor silvice pe raza comunei Săsciori, realizat de poliţiştii Biroului Rutier Sebeş împreună cu poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Sebeş pentru prevenirea delictelor silvice pe raza comunei Săsciori, au fost verificate două autoutilitare încărcate cu material lemnos (buştean de esenţă răşinoasă).

Ambele autoutilitare aparţin unei societăţi comerciale cu sediul în comuna Polovragi, judeţul Gorj: şoferii celor două maşini au prezentat avize de însoţire din care rezulta că cele două camioane erau încărcate cu cantitatea totală de 56,544 metri cubi material lemnos.

În urma măsurătorilor efectuate împreună cu reprezentanţii Ocolului Silvic Blaj, – Punct de lucru Sebeş, s-a constatat că cele două camioane erau supra-încărcate: cele două autocamioane erau încărcate cu 88 metri cubi material lemnos, aşadar cu 31,456 metri cubi mai mult decât cantităţile înscrise documentele de însoţire.

În conformitate cu prevederile art. 19 alin. 1 lit. n din Legea 171/2010, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 10.000 lei, faţă de societatea comercială care a efectuat transportul şi a emis documentele de însoţire iar ca şi măsură complementară, s-a dispus ridicarea, în vederea confiscării, a cantității de 31.456 metri cubi material lemnos care a fost lăsată în custodia Ocolului Silvic Blaj – punctul de lucru de la Sebeș.

 

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

9 septembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...