Actualitate

30 august-Şureanu Montain Bike

Urcă-te pe două roți și vino la Șureanu, în 30 august, ora 12.00, pentru marea competiție Șureanu Mountain Bike! Va fi prima de acest gen din zona Șureanu, așadar fii primul care va lua parte la ceea ce va fi, pe viitor, cel mai mare concurs de mountain bike din România!
Șureanu Mountain Bike (care va închide prima ediție a Șureanu Mountain Festival, 30 iulie – 31 august) este o competiție organizată de Consiliul Județean Alba, în colaborare cu Alba Sport Vision și clubul „Bicheru-Cycling”. Competiția vrea să fie un prim punct de plecare pentru o viitoare competiție de XCM, care va avea loc la anul în zona Munților Șureanu. Are ca scop promovarea zonei, împreună cu potențialul activităților sportive multiple ce pot avea loc acolo pe timp de vară. Traseul a fost ales cu scop recreațional pentru amatori și este ușor, accesibil tuturor pasionaților de mountain bike. Este ciclabil indiferent de vreme, fiind în totalitate pe drumuri forestiere largi, ce trec prin păduri de brad dar și prin gol alpin.
Data și ora concursului: 30 august, ora 12.00
Înscrierea în concurs: gratuită, la centrul de informare de la Aprés-ski Ada, Domeniul Schiabil Șureanu. Centrul de informare va funcționa în data de 30 august 2014.
Traseul: plecare Aprés-ski Ada – bază Domeniul Schiabil Șureanu – stâna Puru – Poarta Raiului – stâna Prisaca – intersecție Valea Cugirului – Poarta Raiului – bază Domeniul Schiabil Șureanu – sosire Aprés-ski Ada
Lungimea traseului: 20 km
Elevația traseului (minim; maxim): 1.349 m; 1.772 m
Diferența de nivel: maxim 430 m
Categorii în cadrul concursului:
1) Juniori (Masculin și Feminin) – 14 și 18 ani
2) Masculin – 18 și 35 ani
3) Masculin – peste 35 ani
4) Feminin Open – peste 18 ani
(categoriile pot suferi modificări în funcție de numărul participanților prezenți la fața locului, în ziua concursului)
Spații de cazare: Hotel „Sf. Petru”, Pensiunea „Șureanu”, Pensiunea „Bellamy”, Cabana „Nuța” și la cabanele din Poarta Raiului și Luncile Prigoanei (detalii pe www.schisureanu.ro)
Zonă de campare: Aprés-ski Ada (în zona Curmătura Șureanu)
Parcare: Aprés-ski Ada; Hotel „Sf. Petru”; Poarta Raiului
Acces spre centrul de înscriere de la Aprés-ski Ada: accesul începe din Sebeș, pe șoseaua Transalpina (DN 67 C), care este deschisă până la barajul Oașa. Când ajungi la baraj, faci dreapta pe drumul neasfaltat (DJ 704) și vei trece pe lângă mănăstirea Oașa, prin Luncile Prigoanei și vei ajunge, apoi, în Poarta Raiului, de unde drumul continuă direct până la Domeniul Schiabil Șureanu. De la baza pârtiilor, drumul urcă la dreapta spre Cabana Șureanu. După aproximativ 1,5 km faci stânga iar drumul continuă până la Aprés-ski Ada. Distanță totală față de Sebeș: 81 km. Atenție, drumul de la barajul Oașa până la Aprés-ski Ada este accidentat și poate pune probleme mașinilor cu gardă joasă.
Coordonate GPS pentru Poarta Raiului: 45.345891, 23.313529

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

28 august 2014

About Author

Cititorul


Scrie-ne pe Messenger
Loading...