Actualitate, Evenimente

30 aprilie-3 mai, Fun to Fly la Râpa Roşie

A devenit deja o tradiţie la fiecare început de mai, din 2002 încoace, la Râpa Roşie din Sebeş pasionaţii de aeromodelism dinn ţară şi străinătatesă se întâlnească la Festivalul Fun to Fly.
Evenimentul ajuns la ediţia a XIV va avea loc în acest an în perioada 30 aprilie-3 mai.

Pentru anul acesta şi-au anunţat prezenţa peste 350 de modelişti care îşi vor prezenta aeromodelele şi automodelele telecomandate la Fun to Fly.

La festival vor participa şi firme de profil, care îşi expun produsele. În cei 14 ani de existenţă, festivalul a consacrat Râpa Roşie şi Sebeşul pe harta aeromodelismului din România şi din Europa. Cea mai mare întâlnire de modelism din România este organizată de Clubul Sportiv Archaeopteryx Alba Iulia, cu sprijinul Primăriei Sebeş.
Curenţii de aer de la Râpa Roşie permit ca zborurile şi acrobaţiile să se desfăşoare în cele mai bune condiţii.

Posesorii de aeromodele vin la Râpă Roşie pentru a-şi arată măiestria, pentru a face schimb de impresii şi idei şi pentru a-şi îmbogăţi cunoştinţele în domeniu. Sunt prezenţi proprietari de toate tipurile de avioane şi elicoptere, de la unele mici care costă câteva mii de lei, până la avioane mari cu motoare pe benzină şi cu preţuri de câteva mii de euro. Majoritatea sunt dirijate de la sol prin intermediul unor sisteme speciale. Organizatorii au pregătit o pistă unde se desfăşoară zborurile.

„Aşa cum spune tradiţia locală, încercăm să deschidem sezonul de zbor, să ne simţim bine. De la an la an avem tot mai mulţi participanţi la festivalul nostru“, a afirmat Ovidiu Bora, preşedintele Aeroclubului „Archaeopteryx“ din Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

21 aprilie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...