Actualitate

3 persoane au decedat în urma accidentelor din weekend-ul trecut

politia-rutieraNerespectarea legislaţiei rutiere în vigoare a condus, la producerea, a trei accidente de circulaţie grave în weekend-ul trecut în care au decedat trei persoane şi o alta a fost rănită grav.

1. Primul dintre acestea s-a produs, sâmbătă, 14.09.2013, ora 16.35, pe DN 7, la km 351+900 metri, în afara localității Şibot, când Ioan C., de 44 ani, din Hunedoara, în timp ce a condus un autoturism proprietate personală, a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu un autotractor care tracta o semiremorcă, ansamblu condus de Claudiu A., de 37 ani, din Vîlcea.

În urma impactului autoturismul condus de Ioan C. a fost proiectat într-un alt autoturism, condus în acelaşi sens de Elena A., de 38 ani, din Timişoara.

Ca urmare a accidentului, Ioan C. şi Ana C., de 41 ani, din Hunedoara, pasageră în autoturismul condus de Ioan C. au decedat.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

2. Sâmbătă, 14.09.2013, ora 21.15, pe str. Tudor Vladimirescu din municipiul reşedinţă de judeţ, a avut loc un alt accident rutier, soldat cu decesul unei persoane.

Ca urmare a cercetării la faţa locului efectuată de poliţişti s-a stabilit faptul că A.R., de 66 de ani, din Mihalţ, s-a angajat în traversarea străzii prin loc nepermis şi fără să se asigure, fiind surprinsă şi accidentată de un autoturism taxi, condus de către S.R., de 53 ani, din Alba Iulia.

În urma impactului, victima, a fost proiectată pe contrasens, unde a fost acroşată de un alt autoturism, condus de N.I., de 29 ani, din Târgu Mureş.

În urma accidentului, femeia de 66 de ani, a decedat la faţa locului.

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, în cazul lui S.R., rezultând o valoare de 0,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar pentru N.I., rezultatul a fost negativ. Celor doi conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului rutier.

3. Duminică, 15.09.2013, ora 16.30, la intersecţia străzilor Vasile Alecsandri şi Petru Maior din municipiul Alba Iulia, Doru C., de 35 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism pe direcţia Stadion spre strada Gheorghe Şincai, ajuns la intersecţia cu strada Vasile Alecsandri, nu a respectat semnificația indicatorului ”Cedează trecerea” și nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism condus de Petru M., de 25 de ani, din Cluj şi unui alt autoturism condus de Ionel O., de 52 de ani, din Alba Iulia, care circulau regulamentar pe strada Vasile Alecsandri, intrând în coliziune cu acesta.

Ca urmare a accidentului, conducătorul auto Petru M., a fost rănit uşor, iar Ioan M., de 50 de ani, din Alba Iulia, pasager in autoturismul condus de Petru M., a fost rănit grav, suferind o fractură de bazin şi alte excoriaţii la nivelul feţei, rămânând internat în spital.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă tuturor participanţilor la trafic să respecte normele rutiere în vigoare, pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere nedorite.

Reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere recamandă conducătorilor auto să nu se urce sub influenţa băuturilor alcoolice la volan, menţionând că pe lângă pericolul producerii unui accident, şoferii riscă închisoarea de la unu la cinci ani.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

16 septembrie 2013

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...