Actualitate, Comunicate, Educatie

29 iulie-8 august: Tabăra Internațională de Artă ”Inocențiu Micu Klein”, la Blaj

În perioada 29 iulie – 8 august, Primăria municipiului Blaj organizează Tabara Internațională de Artă ”Inocentiu Micu-Klein”, ediția a XIX-a. 

La tabăra care s-a deschis oficial miercuri dimineaţa participă 30 de artiști plastici, pictori și sculptori, din județele Alba, Maramureș, Iași, Vâlcea, Bihor, din București dar și din afara granițelor țării, din Italia și Republica Moldova.

Pe parcursul a aproape două săptămâni artiștii vor organiza vernisaje, vor participa la ateliere practice, seri culturale sau la excursii de documentare.

Participanții la tabără beneficiază în mod gratuit pe întreaga perioadă de cazare, masă, de transport în excursii de documentare precum și de unele materiale în funcție de aria de interes.

Modalitatea artistilor de a răsplăti comunitatea pentru invitația făcută este ca an de an să doneze secției de artă contemporană din cadrul muzeului din Blaj câte două lucrări. În acest fel zestrea culturală a urbei de pe Târnave a ajuns să fie una considerabilă. Nu mai puțin de 600 de opere de artă sunt rezultatul direct al organizării acestei tabere.

Prima acțiune prevăzută să aibă loc  în programul taberei, a avut loc tot miercuri, 29 iulie, la Muzeul de Istorie ”Augustin Bunea”, odată cu vernisajul a două expoziții personale semnate de artistul blăjean Horea Cucerzan. Recunoscut în țară dar și în străinătate, pictorul este inițiatorul acestei tabere la Blaj și are în portofoliu 19 ediții în postura de director.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

29 iulie 2015

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Comentarii recente
Scrie-ne pe Messenger
Loading...