Actualitate, Stiri

28 februarie, Ziua Protecţiei Civile din România

02.Ziua de 28 februarie este declarată Ziua Protecţiei Civile din România. De-a lungul celor 81 de ani de la înfiinţare, indiferent ce denumire a purtat şi din ce structură a făcut parte, protecţia civilă din România a desfăşurat o intensă activitate, s-a dovedit utilă şi a slujit numai interesele naţionale, protejând vieţi, bunuri materiale şi valori de patrimoniu. Semnificative sunt cutezanţa, profesionalismul şi devotamentul manifestat de personalul acestei instituţii în timpul celui de-al doilea razboi mondial, cât şi în timpul numeroaselor dezastre: inundaţiile din anii 1970, 1975, 1999, 2000, 2005, cutremurul devastator din anul 1977, accidentul aviatic de la Baloteşti din 1995, numeroasele accidente tehnologice şi altele.

În prezent, conform legislaţiei adoptate în anul 2004 protecţia civilă împreună cu pompierii militari formează Inspectoratele pentru Situatii de Urgenţă, instituţii formate pentru a îmbunătaţi reacţia în situaţii de urgenţă.

La nivel judeţean s-a constituit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de urgenţă, sub directa preşedinţie a Prefectului, iar la nivel local au fost înfiinţate comitete locale pentru situatii de urgenţă, conduse de edilii unităţilor administrativ-teritoriale respective. Cu ajutorul acestor structuri, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgentă gestionează, coordonează şi acţionează efectiv, cu mijloacele şi forţele din dotare, pentru preîntâmpinarea oricăror evenimente sau dezastre şi limitarea efectelor negative ale acestora.

Cu prilejul Zilei Protectiei Civile vrem să mulţumim tuturor instituţiilor şi operatorilor economici cu care am colaborat şi am desfăşurat activităţi practice de pregătire, dar şi de intervenţie, pentru ajutorul acordat şi colaborarea eficientă.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Alba

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

27 februarie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...