Actualitate, Agricultura, Evenimente

În 26 şi 27 martie Blajul devine capitala mierii

Cel mai mare târg apicol din România, ce are loc anual la Blaj, se va desfășura anul acesta în perioada 26-27 martie. Organizatorii celei de-a VIII-a ediții a Sărbătorii Mierii sunt : Apidava, Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean Alba, Asociația Apis Târnave Blaj.

„Aceasta manifestare a luat o amploare deosebita in ultimii ani, devenid un punct de referinta pentru oamenii de business din domeniu – procesatori, exportatori si importatori de miere, dar si pentru apicultorii profesionisti – membrii ai unor asociatii apicole, interesati de noutatile in domeniul utilajelor si echipamentelor moderne, de ultima generatie, pentru extractia si ambalarea mierii, produse expuse in cadrul targului de producatori de profil din diverse tari: Romania, Polonia, Ungaria, Serbia, Slovacia, Turcia, Grecia, Italia” declară Victor Mateș, managerul Apidava și inițiatorul acestei manifestări.

Organizatorii „Sărbătorii Mierii” se află la cea de a doua ediție a evenimentului în noua locație, Piața 1848.

„Ediția de anul trecut ne-a demonstrat că am făcut o alegere corectă. Sărbătoarea noastră a avut un alt aer fiind organizat chiar în inima orașului . Ne-am notat care sunt retușurile pe care le putem face în organizare și suntem pregatiți să ne primim din nou oaspeții așa cum se cuvine”, declară primarul Gheorghe Valentin Rotar.

La „Sărbătoarea mierii” pot participa: producători/comercianţi de echipamente, scule, materiale şi unelte pentru apicultură; apicultori, procesatori, comercianţi de produse apicole; asociaţii, cooperative, grupuri de producători și apicultori individuali; producători de produse tradiționale românești.

Manifestarea se va desfășura pe 3 secțiuni: târgul cu vânzare pentru produse apicole, miere și produse apiterapeutice, produse tradiționale românești sau certificate ecologic; secțiunea de comunicări științifice și business; program artistic .

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...