Educatie, Stiri, Stiri Aiud, Stiri Apuseni, Stiri Blaj, Stiri Cugir, Stiri Ocna Mures, Stiri Sebes, Stiri teius

26 iunie – Ziua Internaţională Împotriva Consumului și Traficului Ilicit de Droguri

În concordanță cu misiunea instituțională și, implicit, cu obiectivele specifice cuprinse în documentele strategice în domeniul reducerii cererii de droguri, Agenția Națională Antidrog, prin Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Alba, se alătură ca în fiecare an organismelor internaționale în marcarea „Zilei Internaţionale împotriva consumului și traficului ilicit de droguri”.

În acest context, specialiștii CPECA Alba au desfășurat, în parteneriat cu Consiliul Județean Alba – Muzeul Național al Unirii Alba Iulia la Festivalul Cetăţilor Dacice de la Cricău, activităţi de informare, sensibilizare, conştientizare, precum şi activităţi de petrecere a timpului liber, concursuri cu tematică antidrog, destinate copiilor şi tinerilor, a fost organizat un stand pentru distribuirea materialelor de promovare şi au avut loc dezbateri pe teme corelate cu uzul, abuzul și traficul de droguri, exerciții cu ochelari care simulează efectele consumului de alcool și droguri având ca obiectiv conștientizarea tinerilor cu privire la riscurile și efectele consumului asupra organismului.

În cadrul Colegiului Economic Dionisie Pop Marțian Alba Iulia au fost desfășurate activități de informare, educare şi conștientizare privind riscurile consumului de droguri, activități de petrecere a timpului liber și exerciții cu ochelari care simulează efectele consumului de droguri, în parteneriat cu IPJ Alba. La Biblioteca Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi la Biblioteca Judeţeană „Lucian Blaga” Alba Iulia vor fi amenajate standuri informative unde specialiştii CPECA Alba, împreună cu voluntarii centrului, vor oferi informaţii privind riscurile consumului de substanţe psihoactive şi vor promova diverse alternative culturale de petrecere a timpului liber.

În data de 26.06.2019, Direcţia de Sănătate Publică Alba, în parteneriat cu CPECA Alba şi OAMGMAMR Alba, va organiza, cu ocazia Zilei Internaţionale împotriva Consumului şi Traficului Ilicit de Droguri, un workshop având ca tema „Sănătatea pentru Justiţie. Justiţie pentru sănătate”, la care vor participa asistenţi medicali comunitari din municipiul Alba Iulia şi din judeţul Alba.

Specialiștii antidrog invită publicul să se alăture acestui demers pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la riscurile și consecințele nocive ale consumului și traficului de stupefiante.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

26 iunie 2019

About Author

Redactiealba


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...