Actualitate

25 octombrie termen pentru depunerea declaraților privind veniturile agricole

AlbaDirecţia Generală Regionala a Finanţelor Publice Braşov – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice a Judeţului Alba reaminteşte contribuabililor care realizează venituri din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit că termenul de plată pentru prima transa a impozitului pe venit şi a contribuţiilor de asigurări de sănătate din astfel de activităţi este 25 octombrie 2013.

Veniturile din activităţi cuprind veniturile obţinute individual sau într-o formă de asociere, fără personalitate juridică, din :

cultivarea produselor agricole vegetale;

exploatarea plantaţiilor viticole, pomicole, arbuştilor fructiferi şi altele asemenea;

creşterea şi exploatarea animalelor, inclusiv din valorificarea produselor de orgine animală, în stare naturală.

Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafaţă (ha)/cap de animal/familie de albine.

Pe baza formularului 221„ Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe bază de norme de venit” depus, organul fiscal de domiciliu a emis decizia de impunere, formular 260, prin care a stabilit impozitul anual datorat şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate datorată.

Impozitul pe venitul din activităţi agricole se calculează de organul fiscal prin aplicarea unei cote de 16% asupra venitului anual din activităţi agricole stabilit pe baza normei de venit, impozitul fiind final.

În cazul contribuabililor care realizează venituri din desfăşurarea a doua sau mai multe activităţi agricole pentru care venitul se determina pe bază de normă de venit, organul fiscal a stabilit venitul anual prin însumarea veniturilor corespunzătoare.

Totodată, persoanele care realizează venituri din activităţi agricole impozitate la normă de venit, datorează şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate ( CASS) pentru veniturile agricole impozabile.

Vă informăm că prin respectarea platii la termen a obligaţiilor datorate, veţi evita perceperea de dobânzi şi penalităţi de întârziere.

Pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să-şi achite impozitul şi contribuţiile aferente venitului din activităţile agricole şi nu au o unitate teritorială a ANAF în localitate, a fost emis Ordinul Ministrului Finanţelor Publice nr.1714/2013, în urma căruia se vor încheia protocoale privind încasarea acestor obligaţii fiscale la compartimentele de specialitate din cadrul Primăriilor.

Lista unităţilor administrativ-teritoriale care încheie protocol în acest sens cu ANAF va putea fi consultată pe portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Protocoalele de colaborare vor fi afişate de asemenea la sediile Primăriilor.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 octombrie 2013

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Despre Noi

Platforma Media Alba,
arie de acoperire tot județul Alba .
Platforma cuprinde:

Radio Hit FM Alba Regional
Radio Hit Fm din Apuseni
Revista Alba100%
Ziarul Sebesanul
Ziarul De Aiud
Ziarul Blajeanul
Ziarul Cugireanul
Ziarul Motilor
PMAB

12 pagini de social media.
Informațile live, sunt destinate celor 340.000 de locuitori ai județului Alba, pentru a fi auzite, văzute sau citite.

Site-uri Partenere
Scrie-ne pe Messenger
Loading...