Actualitate, Agricultura

25 martie, data la care vor fi lansate primele măsuri din noul PNDR

Ministerul Agriculturii va deschide, din 25 martie, pe răspundere proprie, sesiunea pentru primele două măsuri din PNDR, pentru care s-au încheiat deja negocierile cu Comisia Europeană. Este vorba de măsura de investiţii în ferme şi măsura pentru tinerii fermieri. „Avem acordul verbal al Comisiei”, a anunţat ministrul Daniel Constantin.

Drafturile ghidurilor solicitanţilor pentru cele două măsuri au fost deja făcute publice şi ar trebui se finalizeze săptămâna aceasta.

Ghidurile celorlate măsuri din PNDR urmează să fie publicate la sfârşitul lunii aprilie, după ce România va primi scrisoarea de conformitate de la Comisia Europeană pentru deschiderea PNDR 2014-2020.

“În cel mult două săptamâni, până la jumătatea lunii aprilie, România va primi scrisoarea de conformitate, care va certifica faptul că toate negocierile sunt închise şi elementele au fost agreate între cele două părţi. (…)Dacă la jumătatea lunii aprilie vom avea scrisoarea de conformitate, pe urmă putem să lansăm ghidurile pe toate măsurile şi nu trebuie să mai aşŞteptam acordul final pentru întregul program”, a adăugat Constantin.

Ordinea în care vor fi lansate măsurile din noul PNDR va fi supusă unei analize în Comitetul de Monitorizare,

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

18 martie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...