Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

25 de ani de la uciderea lui Nicolae Ceauşescu

În urmă cu 25 de ani, în ziua de Crăciun, noii lideri politici de la Bucureşti au decis uciderea dictatorului Nicolae Ceauşescu şi a soţiei sale, Elena. Motivul invocat în simulacrul de proces intentat soţilor Ceauşescu: genocidul, moartea a 60.000 de oameni, subminarea puterii de stat, subminarea economiei naţionale şi încercarea de a fugi din ţară cu un miliard de dolari.

Soţii Ceauşescu au fost executaţi într-o unitate militară din Târgovişte, după decizia capitală dată de un Tribunal Militar Excepţional.

Generalul Mihai Pacepa (fost şef al DIE, secţia externă a Securităţii, care a defectat în anii 70, fugind în Statele Unite) spune că graba uciderii lui Ceauşescu a fost doar pentru a-l face să tacă. Noii lideri ai României (Ion Iliescu, Saşa Brucan, Petre Roman, Alexandru Bârlădeanu, Victor Atanasie Stănculescu ş.a.) nu aveau nevoie de cineva care să vorbească despre ei.

Securitatea (gruparea pro-moscovită a Securităţii) se regrupase în spatele liderilor FSN, Iliescu şi Bârlădeanu.

Revoluţia română a început în ziua de 16 decembrie 1989 la Timişoara. Ulterior revolta poporului s-a extins în Arad, Lugoj, Cugir…

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

25 decembrie 2014

About Author

Cititorul


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...