Evenimente

23 august – Ziua internaţională de comemorare a comerţului cu sclavi şi a abolirii acestuia

2323

În fiecare an, începând din 1998, la 23 august, a fost instituită şi se marchează prin Rezoluţia ONU 29/C/40 Ziua internaţională de comemorare a comerţului cu sclavi şi a abolirii acestuia.

Ziua internaţională de comemorare a comerţului cu sclavi şi a abolirii acestuia a fost instituită de UNESCO, în cadrul celei de-a 29-a sesiuni a Conferinţei Generale, de la Paris, din noiembrie 1997. S-a ales data de 23 august, pentru că în noaptea de 22 spre 23 august 1791, în Santo Domingo, a avut loc insurecţia care a condus la eliminarea comerţului transatlantic cu sclavi. În plus, această dată aduce un omagiu rezistenţei istorice care a condus la crearea primului stat independent al negrilor, Republica Haiti.

Având scopul de a înscrie tragedia comerţului cu sclavi în memoria statelor, Rezoluţia ONU invită ţările membre să mobilizeze ansamblul comunităţilor educative, ştiinţifice, artistice şi culturale, precum şi tineretul şi societatea civilă.

The post 23 august – Ziua internaţională de comemorare a comerţului cu sclavi şi a abolirii acestuia appeared first on albapesurse.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

23 august 2021

About Author


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...