Actualitate, Cultura, Stiri

23-26 aprilie 2015: A doua ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret Apollo

În perioada 23-26 aprilie 2015 la Alba Iulia are loc a II-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru pentru Tineret Apollo.

Conform organizatorilor, „festivalul este o invitaţie deschisă adresată trupelor şi companiilor tinere de teatru din toată lumea de a se întâlni, de a face schimb de experienţă şi de a oferi spectacole reprezentative din repertoriul lor, urmărindu-se diversificarea vieţii sociale şi culturale a comunităţii locale şi promovarea imaginii Municipiului Alba Iulia şi a judeţului Alba în planul cultural-artistic internaţional. În urma procesului de selecţie, ediţia din acest an aduce în faţa publicului grupuri participante din ţări precum Bulgaria, Cehia, Georgia, Lituania, Ungaria şi Republica Moldova şi fireşte, România. Se conturează astfel un program ofertant cu spectacolele variate ca gen şi abordare, grupurile invitate provenind din medii sociale diferite, având viziuni diferite în abordarea şi experimentarea teatrului. APOLLO provoacă publicul şi actorii la deschidere spre o experimentare a diversităţii şi o căutare a teatrului ca moment intens de adevăr, de viaţă. Iată de ce festivalul este deschis oricărui grup sau companie indiferent de statut sau mediu de provenienţă. Iată de ce APOLLO nu favorizează atât cărţi de vizită, cât devotamentul, sacrificiul şi dăruirea din inima artistului”.

Deschiderea festivalului va avea loc joi, 23 aprilie 2015, ora 18.30, avându-l în prim-plan pe Dan Chiorean, actor la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, invitat special pentru a patrona critic festivalul şi pentru a împărtăşi participanţilor observaţii utile legate de spectacolele prezentate.

Toate spectacolele au loc la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, iar la muzeul albaiulian va avea loc vernisajul unei expoziţii de afişe.

La final, toate grupurile vor fi recompensate cu trofee unice: lucrări semnate de Ştefan Balog (artist plastic), sculpturi în piatră care încearcă să surprindă esenţa spectacolelor prezente în festival.

Cu sprijinul Fundaţiei „Inter-Art” Aiud şi a Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, va avea loc vernisajul Expoziţiei Internaţionale de Afişe, în care expun 55 artişti din ţară şi străinătate. Lucrările – afişe tematice Apollo – au fost selectate, acordându-se în mod simbolic premii şi distincţii.

Lucrările câştigătorilor şi a tuturor participanţilor vor fi expuse la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, sâmbătă, 25 aprilie 2015, când va avea loc şi Simpozionul „Afişul – obiect de artă”. În aceeaşi după-amiază, tot în cadrul festivalului APOLLO va avea loc expoziţia personală de afişe combatante „Azi trag la ţintă!”, semnată de prof. univ.dr. Feleki Károly (Cluj-Napoca) – care va prezenta publicului afişele ce acoperă o largă plajă de atitudini critice ale autorului, faţă de evenimente politice, sociale şi culturale ce au avut loc în ultimele decenii în spaţiul geografic local şi european.

În acest an partenerii Skepsis în proiectul Apollo sunt Primăria Municipiului Alba Iulia, Consiliul Judeţean Alba, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia Inter-Art Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia Comunitară Alba, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Distribuie Acum

Comentarii

Comentarii

8 aprilie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scrie-ne pe Messenger
Loading...