Actualitate, Stirea Zilei

Două ore pe săptămână ca să Ajungem MARI !!!

Programul educational Ajungem MARI cauta voluntari, liceeni, studenti sau angajati, care sa faca minuni prin educatie prin joc pentru copiii din centre de plasament si medii defavorizate. Timp de doua ore pe saptamana, voluntarii sustin cursuri interactive sau ateliere de creatie, ii ajuta pe copii la teme sau le dezvaluie lumea prin iesiri educative din centre.

Programul educational Ajungem MARI al Asociatiei Linfendenfeld a demarat in 2014, ajuta 700 de copii din Bucuresti si 4 judete (Buzau, Cluj, Iasi, Timis) si se extinde in toamna aceasta in inca 14 judete (Alba,  Arad, Bihor, Braila, Brasov, Constanta, Dolj, Maramures, Mures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava si Valcea), propunandu-si sa ajute copiii din toata tara. Proiectul de voluntariat “Da-ti pasiunea mai departe!” a fost premiat din primul an la Gala Societatii Civile si Gala Nationala a Voluntarilor.

Voluntarii Ajungem MARI sunt o echipa in fiecare oras, se sustin, se sfatuiesc si se inlocuiesc unii pe altii, pentru a le fi cat mai de ajutor copiilor. Sa fii voluntar in proiectul “Da-ti pasiunea mai departe” inseamna sa mergi 2 ore pe saptamana alaturi de un coleg la o grupa de 3-12 copii si sa le transmiti celor mici din pasiunile tale, de la engleza si matematica, la muzica, teatru, fotografie, astronomie si multe altele. Voluntarii din proiectul “Explorator pentru o zi” ii insotesc pe copii in parc, la spectacole, la muzee sau la film, ajutandu-i sa inteleaga evenimentele si sa traga singuri concluzii.

Pe langa cunostinte, voluntarii Ajungem MARI le transmit copiilor si valori importante, ii incurajeaza si ii ajuta sa isi dea seama ce vor sa faca mai departe. In cele 2 ore pe saptamana petrecute impreuna copii se ataseaza de ei, iar voluntarii le devin profesori, mentori si prieteni. Voluntarii obtin satisfactii la fiecare intalnire din lucruri simple, care inseamna insa enorm pentru copiii care nu au sustinerea si incurajarea parintilor.

Dintre minunile pe care le poate face un voluntar intr-un centru de plasament: sa ii zica prima oara unui copil ca este extraordinar si sa il ajute sa isi cunosca calitatile, sa ii invete pe copii sa se incurajeze in loc sa se jigneasca, sa duca un copil pentru prima oara la munte, sa ii invete pe copii sa lucreze in echipa sau sa imparta culorile, sa incurajeze un copil timid sa se joace cu ceilalti si sa fie creativ. Voluntarii primesc in schimb de la copii zambete, imbratisari, declaratii de dragoste si replici care le dau energie toata saptamana: “Cand intram si noi in film?”, “Cum circula salamul de biscuiti prin sange?”, “Vreau sa ma invatati toata engleza!”.

Voluntarii trebuie sa fi implinit 15 ani (fara limita superioara de varsta) si sa isi doreasca sa ii ajute pe copii pe durata unui semestru scolar (octombrie-ianuarie). Voluntarii participa la traininguri pentru a afla metode de invatare prin joc si cum sa lucreze cu copii institutionalizati. La finalul modulului se elibereaza diplome si adeverinte, iar experienta de voluntariat este recunoscuta ca experienta profesionala, conform Legii Voluntariatului.

Voluntarii se pot inscrie pana pe 1 octombrie prin e-mail la office@ajungemmari.ro cu CV-ul si o scurta scrisoare de intentie. Dupa etapa de selectie voluntarii partcipa la un training jucaus si apoi pot merge la copii de la mijlocul lunii octombrie. Mai multe detalii pe http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/, iar pe pagina de Facebook se gasesc scurte povesti ale voluntarilor de la ore – http://on.fb.me/1sZiI70.  

______________________

Programul educational Ajungem Mari – Asociatia Lindenfeld

Asociatia Lindenfeld este o organizatie non-guvernamentala ce are ca obiectiv facilitarea accesului grupurilor vulnerabile la domenii cheie ale societatii.

Principalul program este Ajungem Mari, ce sustine educatia copiilor din centre de plasament si medii defavorizate. Prin proiecte de voluntariat si orientare profesionala, workshop-uri, ateliere creative si activitati socio-recreative, programul isi propune sa reduca trauma institutionalizarii, a abandonului si separarii de familie, sa  le dea copiilor incredere in ei si sa le formeze abilitati pentru a deveni adulti responsabili si independenti. Detalii pe www.ajungemmari.ro.

Distribuie Acum

28 septembrie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *