Actualitate, Social

Ministerul Mediului a sesizat Parchetul în cazul Schweighofer. Ce nereguli majore a descoperit controlul ministerului la fabricile companiei

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în urma unui control la compania Holzindustrie Schweighofer, după ce a constatat nereguli şi suspiciuni privind existenţa mai multor operatori economici care au furnizat lemn provenit din tăieri ilegale.

Sesizarea a fost transmisă Parchetului în urma unor controale care au avut loc în perioada 7 mai – 12 iunie, la SC Holzindustrie Schweighofer SRL Sebeș , SC Holzindustrie Schweighofer SRL Rădăuți, precum și la sediile sau punctele de lucru ale principalilor furnizori de materiale lemnoase. Controalele au vizat verificarea prevederilor referitoarela provenienţa, transportul, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialelor lemnoase. Ministrul Graţiela Gavrilescu a cerut controalele de la începutul verii ca urmare a apariţiei în presă a mai multor articole care atenţionau asupra unor posibile nereguli în sectorul forestier, după cum se precizează într-un comunicat oficial al Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. Controalele Ministerului Mediului au fost declanșate în contextul protestelor în stradă împotriva defrișărilor ilegale din România, dar și a practicilor companiei austriece. Mai multe despre materialul aparut pe platforma Romania Curata puteti citi aici.

Distribuie Acum

3 august 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *