Actualitate, Comunicate

Acțiunea ”Blocada” în Alba: Amenzi de aproape 100.000 de lei și nouă permise de conducere reținute

Nouă permise reţinute, 23 de infracţiuni constatate şi amenzi de aproape 100.000 de lei. Acestea sunt rezultatele poliţiştilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în cadrul acţiunii „Blocada”, în perioada 25 – 30 iulie. Campania este destinată prevenirii comiterii de fapte antisociale, dar şi pentru asigurarea unui trafic rutier fluent, în special pe drumurile dinspre şi către punctele de trecere a frontierei.

În perioada 25 – 30 iulie, poliţiştii au constatat 23 de infracţiuni, din care 15 în flagrant delict şi 468 de abateri contravenţionale, cele mai multe (361) pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute 9 permise de conducere şi au fost retrase 8 certificate de înmatriculare, iar valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 99.595 lei.

În luna august, în judeţul Alba, se desfășoară acţiuni preventiv-reactive, la care participă poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, poliție transporturi, acțiuni speciale, arme, explozivi şi substanţe periculoase.

În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii urmăresc prevenirea comiterii de infracţiuni, asigurarea deplasării în siguranţă dinspre/către punctele de trecere a frontierei, precum şi asigurarea fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens.

Poliţiştii rutieri din judeţul Alba acţionează pe principalele drumuri naţionale care converg către zona de frontieră vestică, pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

Distribuie Acum

4 august 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *