timflow
Actualitate, Stirea Zilei

Kronospan Sebeș continuă programul “Bursa de Excelență”

Anul acesta compania acordă 9 burse ce susțin performanța școlară a elevilor din Sebeș, un număr aproape dublu față de anii precendenți.

Kronospan Sebeș, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România, continuă demersurile de susținere a educației și premiază și în acest an elevii merituoși din Sebeș, în cadrul celei de-a VII-a ediții a programului “Bursa de Excelență Kronospan”.
Vineri, 12 iunie, reprezentanții Kronospan Sebes, împreună cu membri ai conducerii liceelor din Sebeș, premiază cei 9 câștigători ai acestei ediții. Astfel, 5 burse merg la Colegiul Lucian Blaga, 1 bursă la Liceul Tehnologic Sebeș, 1 bursă la Școala Gimnazială Petrești și 2 burse la Școala Gimnazială nr. 2.
“Susținem și cultivăm excelența în orice domeniu, iar investiția în educație este una dintre preocupările noastre constante de mai bine de 10 ani. Tinerii din Sebeș au dovedit că merită toată încrederea și susținerea noastră, prin rezultatele remarcabile obținute în cadrul concursurilor și olimpiadelor județene și naționale. Inițial, ne-am propus să oferim 5 burse, însă performanța unui număr atât de mare de elevi ne-a determinat să creștem numărul burselor la 9. Considerăm că este datoria noastră, a tuturor, să ne aducem contribuția la dezvoltarea reprezentanților tinerei generații.”, declară Oana Bodea, director de PR Kronospan Sebeș și președintele Fundației Kronospan.
Anul acesta, 33 de elevi din Sebeș au participat la olimpiade școlare, atât în faza județeană, cât și în faza națională și s-au întors cu rezultate deosebite: 5 premii I, 4 premii II, 3 premii III. O performanță demnă de menționat au obținut și echipa de handbal junioare II – locul III la Turneul Semifinal și echipele de juniori A și B ale LPS Sebeș, care au ocupat locurile 5 și 4 B în Campionatul Republican de Fotbal.
De la începutul anului 2014 și până acum, Kronospan a sponsorizat 73 de instituții de învățământ, dintre care: 36 de școli gimnaziale, 21 de licee și 16 grădinițe. Sponsorizările au constat atât în contribuții financiare, rechizite și materiale didactice pentru elevi, cât și în donații de plăci pe bază de lemn, în scopul confecționării de mobilier în unitățile școlare.
Până acum, mii de copii din Sebeș și localitățile învecinate au beneficiat de ajutorul companiei, dintre aceștia, câteva sute doar anul trecut. Printre orașele și localitățile beneficiare se numără: Alba Iulia, Aiud, Câmpeni, Teiuș, Blaj, Cut, Abrud, Ocna Mureș, Deva, Sibiu, Brașov, Gârbova, Petrești, Ighiu, Meteș, Spring, Sincel, Săsciori, Livezile, Gâlda de Jos, Stremt.
Kronospan va continua și în anii următori programul de burse și susținere a sistemului de învățământ local, pe toate nivelurile – grădinițe, școli gimnaziale și licee.

Distribuie Acum

12 iunie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *