Actualitate, Stirea Zilei

Fraudă de aproape 70.000 lei la o Asociaţie de Creştere a Animalelor din Ponor

Poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au finalizat cercetările într-un dosar penal în care mai multe persoane din comuna Ponor sunt cercetate pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune, fapte prin care s-a creat un prejudiciu bugetului de stat, de aproape 70.000 de lei.

Dosarul urmează să fie înainta Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, cu propunere de sesizare a instanţei de judecată.

La data de 11.06.2015, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au finalizat cercetările în dosarul penal ce-i priveşte pe L.I., de 57 de ani, din comuna Ponor şi alte 8 persoane, cu vârste cuprinse între 31 şi 68 de ani, din aceeaşi comună care sunt cercetate sub aspectul comiterii infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune.

Din cercetări a rezultat că în perioada aprilie 2010 – aprilie 2011, L.I., în calitate de preşedinte al unei asociaţii de crescători de animale, a întocmit contracte individuale de muncă fictive, pe baza cărora au fost încheiate convenţii cu AJOFM Alba, obţinând în mod fraudulos subvenţii şi scutiri de la plata contribuţiilor sociale pentru şomaj. Prin acesta fapte s-a creat un prejudiciu bugetului de stat, în valoare de 38.436 lei.
Totodată, celelalte 8 persoane cercetate, ce au fost angajate în mod fictiv de L.I., au încasat în mod fraudulos indemnizaţii şi ajutoare de șomaj, cauzând bugetului de stat un prejudiciu total de 28.485 lei.

Dosarul penal urmează să fie înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, cu propunerea de întocmire a rechizitoriului şi sesizarea instanţei de judecată, sub aspectul comiterii de către cei 9 inculpaţi a infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi înşelăciune.

Distribuie Acum

12 iunie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *