Actualitate

Soarta Transalpinei se decide în această lună

Situaţia Translpinei, cea mai înaltă şosea din România care face legătura între Sebeş şi Novaci(jud Gorj) peste munţi, va fi decisă probabil în această lume conform unor declaraţii ale ministrului Transporturilor, Ioan Rus, transmise presei de deputatul liberal, Dan Simedru. În acest moment lucrările la şoseaua Transplinei sunt sistate după problemele avute cu constructorul, Romstrade.
La întrebarea pusă, de deputatul liberal de Alba Dan Simedru, în cadrul dezbaterilor pe Masterplanul General de Transport al României, care au avut loc, marți, 10 februarie la Ministerul Transporturilor, referitor la abandonarea proiectului Transalpina (DN 67 C), ministrul Ioan Rus a răspuns că în luna februarie a acestui an este foarte probabil ca justiția să dea o soluție prin care drumul turistic să poată fi preluat, în sfârșit, de către Ministerul Transporturilor. Preluarea la minister a administrării și a execuției, care în prezent este în sarcina firmei private SC Romstrade, înseamnă practic redeschiderea finanțării pentru acest proiect, cu tot ceea ce presupune – întreținere și continuarea lucrărilor până la finalizare.
“Pentru că nu am găsit în Masterplan cel mai spectaculos și cel mai vizitat drum turistic al României, adică DN 67 C, l-am întrebat pe domnul ministru Ioan Rus dacă această omisiune este legată de afirmația: «Transalpina este ca un copil orfan», pe care a făcut-o vara trecută la Alba Iulia. Răspunsul domnului ministru a clarificat omisiunea în sensul că după pronunțarea Curții de Apel București și preluarea drumului de către CNADNR, acesta va primi atenția cuvenită” a declarat Dan Simedru, deputat PNL de Alba, membru al Comisiei pentru Transporturi șI Infrastructură din Camera Deputaților.
Parlamentarii liberali din Comisia de specialitate a Camerei Deputaților vor susține în continuare introducerea DN 67 C, drum interegional și turistic, aflat în curs de execuție, în Masterplanul General de Transport al României. În caz, contrar, există riscul ca investiția să fie abandonată și intențiile ministrului Ioan Rus să rămână la capitolul promisiuni neonorate.

Distribuie Acum

12 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


ONE COMMENT ON THIS POST To “Soarta Transalpinei se decide în această lună”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *