timflow
Actualitate

PRIMĂRIA ALBA IULIA: Drumul de acces către Parcul Dendrologic va fi finalizat în acest an

După lucrările de extindere a rețelelor de apă și canalizare executate în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu din vatra veche a cartierului Micești, dar și pe toate arterele majore ale zonei rezidențiale situată între Alba Iulia și Micești, s-a creat terenul propice pentru modernizarea străzilor.

Documentațiile tehnice au fost pregătite în paralel cu introducerea utilităților, iar străzile Varese, Valea Popii și parțial Nazareth Illit sunt încadrate în bugetul de investiții din acest an. Lucrările fac parte dintr-un proiect amplu prin care se vor moderniza 53 de străzi din cartierele aparținătoare.

Până în acest moment s-a corectat geometria drumului, s-au realizat terasamente, rigole, șanțuri pentru colectarea apelor pluviale, platforme pietonale, concomitent cu extinderea rețelei de iluminat public și canalizare tehnică. Succesiunea etapelor de construcție a permis până în prezent realizarea platformelor pietonale, pista de biciclete și îmbrăcăminte rutieră de pavaj pe o lungime de aproximativ 400 ml pe strada Valea Popii.

“Din păcate, pentru a obține suprafețe optime alei tramei stradale am fost nevoiți să achiziționăm teren, pentru a atinge dimensiunile corespunzătoare, de bună circulație și asigurarea de dotări ca iluminat public, canalizații etc. Măsurile de siguranță ce se impun și o rețea stradală corectă nu pot fi negociate. Chiar și așa, avem suprafețe rutiere ce variază între 4,5 m si 5,5 m. Astfel de situații se întâmpină în mai multe zone din oraș, din cauza modului în care au fost făcute punerile în posesie și după cum și-au edificat oamenii împrejmuirile, de multe ori ocupând domeniul public.” a declarat Silvia Moldovan, director Direcția Tehnică din Primăria Alba Iulia.

Tot în acest an, în cadrul celei de-a doua etape din POS-ul de Mediu se va asigura un nou flux de lucrări de extindere a rețelelor de apă și canalizare pe străzile: Calistrat Hogaș, Abrudului, Vidra și parțial Albac.

În afara relaționării dintrea Calea Moților și noua zonă de agrement creată pe dealul Mamut, în vecinătatea Parcului Dendrologic, în acest an vor intra în lucru alte străzi din cartierul Micești, prevăzute a fi executate în contractul semnat cu Elis Pavaje.

“Știu, sunt convins, că toți asociem dorința de a scăpa de un neajuns cu o maximă prioritate. Pentru noi, toate străzile sunt o prioritate. Zona Zăvoi este argumentul și baza următoarelor lucrări de modernizare pe care le vom desfășura în Micești. Trebuie să ținem cont de cheltuirea eficientă a banului în raport cu niște repere realiste precum gradul de ocupare semnificativ cu imobile, dar și asigurarea unui sistem de circulație corect. Să nu creadă cineva că ne năpustim să rezolvăm o zonă doar pentru a o vedea stricată în scurt timp, dar nici că ocolim străzi din lipsă de interes” a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Lungimea totală străzilor reabilitate – Varese, Nazareth Illit și Valea Popii este de aproximativ 2 km.

Municipiul Alba Iulia are o reţea de 300 km de drumuri, din care 179 km neasfaltaţi. Acesta este unul din aspectele nedorite ale dezvoltării urbane…
Din acestea 179 km sunt neasfaltaţi, cea mai mare parte în localităţile aparţinătoare: Miceşti, Pâclişa, Oarda de Jos, Bărăbanţ.

Distribuie Acum

4 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


ONE COMMENT ON THIS POST To “PRIMĂRIA ALBA IULIA: Drumul de acces către Parcul Dendrologic va fi finalizat în acest an”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *