Actualitate

Pe calea ferată Sibiu-Alba se circulă cu viteza melcului

Nu mai este nici un secret faptul că România are infrastructura rutieră şi feroviară la pământ, fiind una din ţările care stau cel mai prost în Europa la acest capitol.

În ce priveşte infrastructura feroviară sunt anumite rute feroviare unde se circulă cu viteza de…10 kilometri( n.a. la oră, de te poţi urca în tren din mers). Acest lucru este susţinut de un parlamentar, Ovidiu Victor Ganţ, care a făcut o interpelare în acest sens ministrului Transporturilor, Ioan Rus.

„Situația infrastructurii feroviare pe relațiile Sibiu-Sebeș-Alba, Sibiu-Brașov, Sibiu-Copșa Mică și Sibiu-Râmnicu Vâlcea este catastrofală, trenurile circulând cu viteze ridicole (restricții de 10 km/h)”, notează parlamentarul, care arată faptul că „din această cauză, Capitala Culturală Europeană 2007 este afectată în mod grav pentru că turiștii nu pot ajunge decât în condiții nefavorabile (Timișoara-Sibiu 7 ore, București-Sibiu 5 ore)”.

Conform unor studii relativ recente, trenurile merg în Romania în medie cu 40 de kilometri pe oră.

Este adevărat totuși că în ultima perioadă au fost făcute noi teste de viteză pe anumite relații (București-Brașov, de exemplu), unde un tren a atins viteza de 140 km/oră, o adevărată performanță pentru România.

sursa:money.ro

Distribuie Acum

4 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


ONE COMMENT ON THIS POST To “Pe calea ferată Sibiu-Alba se circulă cu viteza melcului”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *