Actualitate

FOTO: Siguranţa în şcoli, o prioritate pentru IPJ Alba

Siguranţa în şcoli rămâne o prioritate a poliţiei iar pentru realizarea acestui obiectiv, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, prin structurile specializate, au continuat activităţile informativ – preventive în unităţile de învăţământ din judeţ.
În lunile ianuarie şi februarie 2015, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane şi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba Iulia, au desfăşurat 14 activităţi de informare în 9 şcoli gimnaziale şi licee din municipiile Alba Iulia şi Aiud.
Poliţiştii au discutat cu aproximativ 900 de elevi din învățământul gimnazial al şcolilor „Ion Agârbiceanu”, „Mihai Eminescu”, „Avram Iancu” şi ai Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia precum şi cu elevi de liceu, de la Colegiul Național Titu Maiorescu din Aiud şi Colegiile Tehnice Apulum şi Alexandru Domşa din Alba Iulia şi ai Colegiului Tehnic Aiud.
Elevii au primit informaţii legate de formele şi cauzele manifestărilor violente în şcoală, vârsta de la care o persoană poate fi trasă la răspundere penală pentru faptele sale, consecinţele comiterii unor infracţiuni, factorii favorizanţi pentru un comportament agresiv şi capcanele unui anturaj nepotrivit, consecinţele absenteismului şcolar, prevenirea pornografiei pe internet, prevenirea consumului şi traficului de droguri şi nu în ultimul rând prevenirea traficului de minori.
Elevii au avut posibilitatea să vizioneze filme cu mărturii ale unor tineri care ispăşesc pedepse privative de libertate, cu mărturii ale victimelor traficului de persoane dar şi materiale informative cu ajutorul cărora au putut înțelege mai bine riscurile consumului de droguri de mare risc şi a substanțelor noi cu proprietăţi psihoactive (etnobotanice).
Participanții la aceste întâlniri s-au antrenat în discuţii şi s-au arătat interesaţi de toate aspectele legate de siguranţa lor dar şi de consecinţele implicării în fapte penale.
Totodată şi-au exprimat dorinţa de a se reîntâlni cu polițiștii pentru a afla mai multe despre prevederile legale şi munca de poliţie.
Astfel de activităţi se vor desfășura pe tot parcursul anului şcolar, în vederea însușirii de către elevi a recomandărilor cu caracter preventiv, la formarea unor comportamente pozitive şi evitarea situaţiilor periculoase.
DSCN2408

DSCN2409

DSCN2418

DSCN2557

DSCN2566

DSCN2664

DSCN2674

Distribuie Acum

27 februarie 2015

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *