Politica

Mircea Hava: De aici ar putea începe şi trebuie să înceapă viitorul în România

Renaşterea României în care ne-am încăpăţânat să credem şi să sperăm cu toţii, s-a întâmplat într-o noapte de noiembrie. De aici ar putea începe şi trebuie să înceapă viitorul în România şi, mai ales, pentru România. Sunt absolut conştient că nimeni din clasa politica nu are dreptul să îşi aroge un merit suprem pentru această victorie uriaşă a normalităţii. Nici Iohannis, nici Hava, niciun partid şi nicio alianţă. Ea este numai şi numai a românilor, de la Tartaria până în Torino sau Toronto. Ea este simbolul unei generaţii care, mai repede şi mai direct decât cele dinainte, dincolo de opţiune, a ştiut să spună “nu!” ameninţării unei întoarceri în trecut. Pe scurt, facebook a învins dogma.
O mobilizare fără precedent, o stare de spirit pe care mulţi o credeau pierdută, o forţă şi o conştiinţă civică pe care mulţi le considerau controlate şi anihilate, au făcut diferenţa. Sistemul imunitar al acestei ţări necăjite şi umilite, s-a activat în ceasul al 12-lea şi a repus România pe drumul ei normal, european. “Indiferenţii” au făcut diferenţa. Acestea cred că au fost argumentele supreme ale Marii Renaşteri din noiembrie. Şi pentru acestea nu vreau decât să vă mulţumesc, albaiulienilor şi tuturor locuitorilor din judeţul Alba, pentru numărul nesperat de mare în care aţi ieşit la vot şi pentru felul matur în care aţi decis viitorul.
De aici încep responsabilităţile. Imense, atât pentru cei care aţi ales Iohannis cât şi pentru tabăra opusă, pentru că, tot romani fiind, au acelaşi drept de a le fi bine . E, de acum, datoria noastră, de la noul preşedinte până la ultimul funcţionar, să vă arătăm că speranţele voastre au fost înţelese şi să facem tot ce depinde de noi pentru a le îndeplini.
Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia

Distribuie Acum

17 noiembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *