Actualitate, Stirea Zilei, Stiri

La Alba Iulia, 3 zile de evenimente cu ocazia Zilei Naţionale a României

Festival de România este o sărbătoare a românilor cu mult sunet şi culoare, cu bucrie şi simţire românească, cu folclor, rock, cu adrenalină. Cu de toate…

Totul începe pe 29 noiembrie, când vor fi aprinse oficial luminile de sărbatoare ce vor îmbrăca oraşul şi Cetatea până după Anul Nou. Evenimentul va coincide cu deschiderea Parcului Sărbătorilor de Iarnă din Cetatea Alba Iulia – fostul parc Custozza. Ora 19.00 este momentul la care se va declanşa iluminatul festiv în Cetate, iar la un sfert de oră distanţă va incepe concertul Jazzapella. Magia sărbătorilor de iarnă se va regăsi în cele mai cunoscute cântece de Crăciun, interpretate în cel mai pur stil acapella.

O pată de culoare va fi dată Festivalului de Cercetaşii României, care le-au pregătit tuturor celor prezenţi în Cetate o mini-avampremieră a campaniei Alba Carolina 300, ce se va întinde pe tot parcursul anului viitor, pentru a marca aniversarea a 300 de ani de la momentul zero al existenţei celei mai mari cetăţi Vauban din sud-estul Europei. Astfel, o construcţie spectaculoasă a numărului 300, realizată din gulgute de foc, va fi primul semn al campaniei ce marchează clipa în care a fost pusă piatra de temelie a Cetăţii.

Flaviu Cernescu, Dragonul De Transilvania, revine la Alba Iulia, pentru a marca acest moment special, printr-o demonstraţie de echilibru: el va traversa pe o coardă suspendată întreaga latură de vest a cetăţii, ca o paralela, un arc simbolic peste timp, între momentul în care se năştea Cetatea şi ceea ce avem acum.

Ziua de 1 Decembrie va aduce o defilare cu steaguri tricolore supradimensionate, la prânz, iar seara un spectacol impresionant de lasere şi un spectaculos foc de artificii tricolore.

Sâmbătă, 29 noiembrie, odată cu deschiderea parcului de Crăciun, publicul va intra în atmosfera sărbătorilor cu un concert special de colinde marca Jazzapella.

Duminică, 30 noiembrie, şi luni, 1 decembrie, sunt zile de concerte: duminică vin pe scenă Poarta 3, The Puzzles şi Day One, dar şi Ricardo Caria & Decent Band si Zadar. Trupa Iris va lansa public imnul oficial al suporterilor echipei naţionale, marcând finalul apoteotic al ajunului Zilei Naţionale.

Luni, 1 Decembrie, începând cu ora 14.00, un adevarat maraton de folclor ne va aduce aminte ca suntem Români: ne vor încânta interpreţi din Transilvania, Dobrogea, Banat, Oltenia sau Moldova. Fiecare regiune a ţării va fi reprezentată folcloric de nume mari ale muzicii populare: Aneta Stan, Gheorghe Roşoga, Traian Jurchelea, Nicolae Furdui Iancu împreună cu fiul său, Tudor, Leontina Fărcaş şi Muguri de Tezaur, Mirela Mănescu şi mulţi alţii.

În seara zilei de 1 decembrie vor cânta vedetele pop Delia şi Andra.

De notat că manifestările de la Alba Iulia sunt realizate exclusiv din fonduri de la Consiliul Judeţean Alba şi Primăria Alba Iulia. Guvernul nu a contribuit cu nimic la aceste manifestări!

Distribuie Acum

25 noiembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *