Actualitate, Stirea Zilei

IOAN DÎRZU: Tronsonul trei al autostrăzii Orăştie-Sibiu se va deschide pe 14 noiembrie

În campanii electorale se deschid autostrăzi în România. Acest lucru este demonstrat de o declaraţie a liderului PSD Alba, Ioan Dîrzu care a sopus astăzi la Alba Iulia că a avut o discuţie cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus, care l-a asigurat că pe 14 noiembrie, chiar cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale, se va deschide în mod cert tronsonul trei, Cunţa -Sălişte, al autostrăzii Orăştie-Sibiu.
„Am avut o discuţie cu ministrul Transporturilor, Ioan Rus în care l-am întrebat când se va deschide tronsonul trei al autostrăzii Orăştie-Sibiu. Acesta m-a asigurat că data de 15 noiembrie rămâne bătută în cuie pentru acest eveniment” a declarat deputatul PSD, Ioan Dîrzu.
Nu ştim dacă să luăm de bună declaraţia după ce în urmă cu o săptămână încă persistau probleme cu alunecările de teren la tronsonul trei al respectivei autostrăzi, fapt semnala de colegii de la http://www.130km.ro/.
Într-um material apărut pe respectivul site, preluat de la http://www.money.ro/, se spunea:
„Cu două săptămâni înainte de inaugurarea autostrăzii Sibiu-Orăştie, pământul din zona tronsonului Sălişte – Cunţa a luat-o din nou la vale. Constructorul a mai încercat până acum să rezolve problema, însă ploile din ultilmele zile au făcut ca toate eforturile să fie în zadar.
Tronsonul Sălişte – Cunţa al autostrăzii Sibiu-Orăştie riscă să fie acoperit de pământ, cu doar două săptămâni înainte de inaugurare.

A fost nevoie de doar câteva zile de ploaie pentru ca terenul instabil din zona autostrăzii Sibiu-Orăștie să o ia din nou la vale.

Surpările de teren se văd clar, dar constructorul a refuzat să precizeze dacă a luat măsuri pentru protejarea şoselei de mare viteză. Mai comunicativi s-au dovedit a fi muncitorii de pe şantierul autostrăzii.

Discuție reporter-supraveghetor:
Reporter: Când au apărut surpările ăstea?
Supraveghetor: Alea așa au fost.
Reporter: Când, că data trecută nu erau aici?
Supraveghetor: Nu știu.
Reporter: Și acolo, în partea aia, când au apărut?
Supraveghetor: Acolo se sapă.
Reporter: Păi da, dar acolo e surpare.
Supraveghetor: Aia a fost plecată demult de acolo…
Discuție reporter-muncitor:
Muncitor: Aici lucrez, dar nu știu de ce s-a surpat.
Reporter: Dar acum, de câteva zile e surpat?
Muncitor: Mai demult, cred.
Reporter: După ploi?
Muncitor: Da. Da’ e terenul plin de apă. Sunt izvoare. Altceva nu știu…
Problema alunecărilor de teren din zona autostrăzii Sibiu-Orăştie nu este nouă, însă constructorul nu a găsit până acum o soluţie pentru consolidarea dealurilor. Tocmai de aceea, termenul de finalizare a fost amânat de mai multe ori. Şi ministrul Transporturilor a fost informat despre problemă, atunci când a vizitat şantierul autostrăzii.
CNADNR a precizat că, în luna octombrie, constructorului autostrăzii Sibiu-Orăștie i s-au achitat facturi în valoare de 43 de milioane de lei”.
Tronsoanel I, II şi IV ale autostrăzii Orăştie-Sibiu au fost deschise în decembrie 2013.
sursa: http://www.130km.ro/
http://www.money.ro/

Distribuie Acum

5 noiembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *