timflow
Actualitate, Stirea Zilei

Delia, Andra şi Iris vor cânta la Alba Iulia de Ziua Naţională

România se naşte aici, în fiecare an de la 1918 încoace. Alba Iulia a fost şi rămâne dovada primului impuls, locul în care s-a desăvârşit lupta pentru unitate a românilor, locul sfânt în care Dumnezeu a deşteptat o naţiune, iar noi nu facem altceva decât să-i preţuim existenţa contopită cu a României Mari. Alba iulia nu e doar un loc. E unicul loc născut româneşte, modelat de romani şi desăvârşit de unire, e locul în care primeşti mai mult decât dăruieşti, construit pe istorie şi gata să-şi scrie istoria.
În mod firesc, şi în acest an, vom avea parte de toate festivismul angajant şi sobru care comprima în câteva episoade o întreagă istorie. Te deum, parada militară, depuneri de coroane, tot ceea ce exprima respectul pentru ceea ce ne-au făgăduit şi au împlinit înaintaşii. Suntem din nou gazde primitoare pentru acei romani care au conturată în inima România şi care, într-o atmosferă de reculegere şi pietate, se întâlnesc an de an la congresul Spiritualităţii Româneşti. Sărbătoarea din acest an cuprinde în program şi un eveniment excepţional, un concert simfonic susţinut de Filarmonica de Stat a Republicii Moldova din Chişinău (30 noiembrie, ora 19.00, Casa de Cultură a Sindicatelor), un dar nepreţuit de la oraşul înfrăţit cu Alba Iulia. Spre deosebire de anul trecut, Festival de România include în programul zilei de 1 Decembrie o paradă militară, spre încântarea tuturor celor care admiră spiritul cazon (1 decembrie, Bulevardul 1 Decembrie 1918). Soliile cetăţilor de scaun vor fi primite pe terasa Sălii Unirii pe 1 Decembrie. Desigur, nu vom pierde din vedere tinerii, pe care îi încurajăm să se bucure de viaţă trăită în Cetate şi pentru care avem “volum” la scenă, artişti pe măsură şi multă voie bună. Delia, Andra, Iris vor menţină ridicată cota de distracţie. Vom semnala tuturor celor prezenţi la Alba Iulia faptul că Cetatea Alba Carolina va sărbători în 2015 un tricentenar, 300 de ani de când s-a început construcţia acestei moşteniri sfinte pentru noi. În mod curent, Primăria şi Consiliul Judeţean Alba colaborează eficient în astfel de momente.
În weekendul dedicat Zilei Naţionale va fi inaugurat şi Parcul Sărbătorilor de Iarnă.
Bugetul alocat de Primăria Alba Iulia pentru Ziua Naţională este de 200 000 lei. Manifestările sunt realizate în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba.
Primăria municipiului Alba Iulia

Distribuie Acum

19 noiembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *