Actualitate

ALBA IULIA: Proiect local de prevenire a consumului de droguri în şcoli

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Alba, structură teritorială a Agenţiei Naţionale Antidrog, desfăşoară, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Vasile Goldiş” Alba Iulia şi Liceul de Arte „Regina Maria” Alba Iulia, proiectul local de prevenire a consumului de droguri „Deprindem abilităţi de viaţă”.
Tematica principală a proiectului este prevenirea consumului de tutun, alcool şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP), iar obiectivul general constă în consolidarea abilităţilor personale care au rol de factori de protecţie în prevenirea consumului de tutun, alcool şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive.
În cadrul proiectului, vor fi organizate, în perioada noiembrie 2014 – iunie 2015, 15 activităţi adresate unui număr de 100 de elevi de gimnaziu din 2 unităţi şcolare din municipiul Alba Iulia (vor participa la proiect 5 clase de elevi, 2 clase din cadrul Şcolii gimnaziale „Vasile Goldiş” şi 3 clase din cadrul Liceului de Arte „Regina Maria”).
Cea mai mare provocare a activităţilor de prevenire a consumului de droguri este de a ajuta tinerii să îşi gestioneze comportamentul, capacităţile şi starea de bine în faţa unor influenţe multiple cum ar fi: normele sociale, interacţiunea cu egalii, condiţiile de viaţă şi propriile trăsături de personalitate.
În acest sens, activităţile din proiect vor fi centrate pe reducerea comportamentelor riscante legate de consumul de substanţe, cunonscut fiind faptul că tinerii sunt influenţaţi de un set complex de factori de mediu, cum ar fi disponibilitatea alcoolului, tutunului şi a substanţelor psihoactive ilegale.

Distribuie Acum

26 noiembrie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *