Actualitate, Stiri

Victorie dramatică în Europa pentru CSU Alba Iulia împotriva campioanei României

csu-alba-iulia1Universitarele au învins, miercuri seară, scor 61-59 (15-14, 14-10, 16-14, 16-21), în deplasare pe ICIM Arad, într-o partidă care a contat pentru etapa a VIII-a a Ligii Europei Centrale la baschet feminin.

Disputa a fost controlată clar timp de trei sferturi de către trupa lui Miroslav Popov, care a reușit să câștige primele trei pătrimi. Meciul a început totuși echilibrat, cu un prim sfert dus cap la cap de cele două combatante, terminat cu avantaj de un punct pentru vizitatoare. Până la pauza mare diferența în favoarea echipei din Alba Iulia a crescut la 5 puncte, în urma unui joc defensiv foarte bun. La revenirea de la vestiare partida a mers în aceași direcție, cu CSU la conducere, care a reușit să intre în ultimul sfert cu 7 puncte în față pe tabelă. În ultima parte din meci, gazdele, împinse din spate și de publicul numeros, au reușit o revenire spectaculoasă, reușind chiar să se afle în avantaj de două puncte la un moment dat, însă universitarele din Alba Iulia au demonstrat forță și hotărâre, reușind să administreze campioanei României prima înfrângere din Liga Europei Centrale și cea de-a doua din sezon.

În urma acestei victorii, CSU Alba Iulia își consolidează poziția a doua în clasamentul CEWL, reușind până în prezent 4 victorii și două înfrângeri. De cealaltă parte, ICIM-ul rămâne lider, cu o linie de clasament cu 5 succese și o partidă pierdută.

Următoarea partidă în Liga Europei Centrale pentru CSU Alba Iulia va avea loc miercuri, 5 februarie 2014, pe teren propriu, împotriva campioanei Austriei, Flying Foxes Post Viena.

Marcatoare CSU Alba Iulia: Marina Mandic – 12 puncte, Breanna Salley – 11 puncte, Annemarie Părău – 8 puncte, Chastity Reed – 8 puncte, Khadijah Whittington – 6 puncte, Sasa Cadjo – 6 puncte, Larisa Toma – 4 puncte, Ildiko Nagy – 4 puncte și Tiffany Brown – 2 puncte.

Declarație Miroslav Popov:

Știam că ne așteaptă un meci dificil, dar le-am spus fetelor să joacă fără presiune, să exersăm unele lucruri, pentru că meciul nu a avut o mare importanță pentru noi. Bineînțele cele două echipe joacă mereu la victorie, însă eu am vrut ca jucătoarele mele să fie relaxate, să încercăm lucruri noi și să vedem cum putem depăși Aradul, în apărare și atac, acesta a fost principalul scop astăzi. Dar meciul a fost unul bun per ansamblu pentru noi, chiar dacă am ratat din nou mult, în plus arbitrii nu ne-au acordat multe faulturi, iar eu am primit un tehnic nejustificat, însă cu toate acestea am câștigat. Am făcut însă din nou o apărare bună, cu excepția ultimelor minute din sfertul patru, când puteam chiar pierde, însă am avut și puțin noroc. Îmi felicit jucătoarele pentru partida făcută astăzi și continuăm să ne antrenăm, să muncim, pentru îndeplinirea obiectivelor.

Distribuie Acum

30 ianuarie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *