Actualitate, Evenimente, Stiri

Sâmbătă: Antrenament oficial pentru Alba Iulia City Race

Ionut ZincaPrima cursă pe distanță lungă organizată vreodată în orașul Alba Iulia, o competiție de tip mixt, îmbinând atât alergarea pe asfalt cât și alergarea pe potecă. Echipa de organizare a Alba Iulia City Race îşi dă întâlnire cu participanţii la prima cursă a primăverii de anul acesta.

Întâlnirea este programată pentru sâmbăta, 25 ianuarie, începând cu ora 10.00 în Piaţa Cetăţii (Piaţa Custoza), iar ca punct principal de reper este statuia lui Mihai Viteazul.

Scopul acestei reuniri este de a acomodare cu traseul, alergarea în aer liber şi socializare.

Marius Viorel IonescuAlba Iulia City Race este programată pentru 15 martie şi cuprinde un semimaraton ( 21 km cu 700 m diferenţa de nivel), un cros (10 km cu 300 m diferenţa de nivel) şi o cursă specială pentru copii (kids race).

Primul concurent și prima concurentă care ajung aici vor primi titlurile de King Mamut și Queen Mamut, dar şi premiile speciale

Alba Iulia City Race este prima cursă pe distanță lungă organizată vreodată în orașul Alba Iulia, fiind o competiție de tip mixt, îmbinând atât alergarea pe asfalt și alergarea pe potecă.

Startul cursei se va da din cetate Alba Carolina, unde Piața Custoza va fi gazda zonei de start și finish.

Traseul de Semimaraton începe pe aleile cetății, trecând de porțile IV, V și VI pe latura de vest. De aici se continuă puțin prin Parcul Unirii, se traversează Bulevardul 1 Decembrie 1918 prin Piața Unirii intrând apoi pe aleea pietonală a Bulevardului Transilvaniei. Se traversează Bulevardul Revoluției 1989 și se urcă spre Catedrala Unității Naționale. La 300 de metri după catedrală se părăsește asfaltul și se intră pe un drum forestier care urcă în pădure. De aici se mai parcurg aproximativ 250 metri până la pista de biciclete/promenadă, Kilometrul 4 și primul punct de hidratare al traseului. Se aleargă pe asfalt încă 4 km. De la kilometrul 8 se părăseşte aleea asfaltată, urmând partea de trail către Vârful Mamut, cu punct de hidratare.

Primul concurent și prima concurentă care ajunge pe Mamut, primeşte titlul de King Mamut și Queen Mamut, dar şi premiile speciale.

Urmează coborârea, pentru ultima parte a cursei se face stânga în jos intrând prin zidul cetății şi alergare pe latura estică a cetăţii până la final. Finish-ul este unic, specific Cetății Alba Carolina, triumfal și emoționant!

Participare gratuită pentru Kids Race

Fiind o competiție outdoor care se desfășoară atât în orașul Alba Iulia cât și zona de pădure dintre Alba Iulia şi Vârful Mamut, traseul va fi semnalizat cu banda de atenţionare şi/sau indicatoare, iar schimbările de direcţie vor fi semnalizate cu ajutorul Poliției Locale Alba Iulia și al voluntarilor.

Cursele de Semimaraton şi Cros sunt destinate celor care au împlinit vârsta de 18 ani și sunt apți din punct de vedere medical să susțină acest tip de efort. Excepție pot face juniorii legitimaţi la cluburi sportive care au dovedit reale calități atletice şi pentru care este necesar acordul părinților, scris și semnat pe declarația de responsabilitate, care să ateste că aceștia cunosc condițiile și regulile competiției și sunt de acord cu înscrierea și participarea tânărului la concurs.

Kids Race este destinată copiilor cu vârsta de până în 14 ani inclusiv, pentru participarea cărora este de asemenea nevoie de acordul scris şi de prezenţa părintelui/părinţilor, la ridicarea kitului de concurs.

afis

Toți participanții la Alba Iulia Kids Race au participarea gratuită, primii 200 de copii înscrişi vor primi tricoul de bumbac al competiției și medalie de finisher pentru terminarea cursei.

Participanţii la Semimaraton şi Cros primesc premii în bani, echipament sportive, produse promoționale, o masă caldă după concurs, un pahar de bere şi un pahar de vin, fotografii din timpul concursului pe http://albaiulia.cityrace.ro; brățară de acces gratuit la Muzeul Unirii și Sala Unirii şi multe surprize.

Startul va avea loc în data de 15 martie 2014, la ora 10:00 pentru Semimaraton/Cros şi la ora 13:00 pentru Kids Race.

Doritorii se pot înscrie achitând o taxă de participare de 50 de lei cu înscriere online şi plată în termen de 5 zile, dar nu mai târziu de 1.02.2014, de 70 de lei cu înscriere online şi plată în termen de 5 zile, dar nu mai târziu de 7.03.2014 şi 90 de lei pentru înscrierea la faţa locului. Termenul limită de înscriere online la curse este 07.03.2014 ora 12:00.

Distribuie Acum

22 ianuarie 2014

About Author

Ziarul Apulum


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *