Pamflet, Stiri

Cum se mutilează Parcul Eminescu din Alba Iulia…

 

ACEST ARTICOL ESTE UN PAMFLET, TREBUIE TRATAT CU SERIOZITATE ?

Minţi luminate s-au apucat să „reabiliteze” Parcul Eminescu – pentru cei mai vechi (vorba lui Conu Iancu) de prin acest oraş, este vorba de fostul Parc 23 August, din faţa fostului Cinema 23 August, actuala Casă de Cultură a Studenţilor.

Am văzut deja aplaudacii din 

IMG_5675

presă lăudând eforturile Primăriei de a eradica ciorile din Alba Iulia. Problema e că aceia care urăsc ciorile vor extermina nu doar păsările amintite, ci şi copacii din Alba Iulia şi spaţiile verzi din oraş şi chiar aerul curat. Vom ajunge curând ca să mergem la Cluj pentru filme la cinema, pentru shopping şi pentru aer curat, eventual în Pădurea Baciu – un loc supranatural, unde posesorii de drujbă şi pavele în creier nu prea ajung.

În ultimii 3 ani oraşul Alba Iulia a pierdut un parc întreg (parcul Custozza), iar parcul din faţa catedralei Ortodoxe şi-a pierdut jumătate din suprafaţă.

Un mare edil a anunţat că de „reabilitare” nu va scăpa nici Parcul Eminescu. Ceea ce se şi vede astăzi: copacii din Parcul Eminescu au fost tăiaţi, ciopârţiţi, batjocoriţi.

Astăzi parcul pare o pădure de stlpi din lemn, fără frunze, fără crengi. E sinistru, un parc al fantomelor.

Marii „artişti” de la Salprest ne-au lăsat nişte trunchiuri fără crengi – trunchiuri goale, sinistre care vor da umbră cu pipeta în vara ce va veni.

Datorită necontenitului efort pentru propăşirea societăţii pavelistice şi a bordurilor de partid şi de stat, Alba Iulia se poate lăuda astăzi cu statutul de singurul municipiu reşedinţă de judeţ din România care nu are un parc normal, cu copaci şi iarbă verde, de dimensiunile prevăzute de lege.

Acest material este un PAMFLET și trebuie tratat ca atare

 

Distribuie Acum

21 ianuarie 2014

About Author

administrator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *